11 Ekim 2013 Cuma 00:00
EN TEHLİKELİ 3 E-MAİL!

Bugünlerde İnternet üzerinde çok sayıda dolandırıcılık ve sahtekarlık yöntemi mevcut. Bunların başında ise, tabii ki e-postalarla yapılan dolandırıcılık girişimleri geliyor.

 

Peki ama en çok kullanılan e-posta tuzaklarını hiç merak ettiniz mi? İşte interneti işgal eden, en popüler 3 e-posta numarası:Online siparişler: Örneğin Adobe'un CS4 yazılımının lisansı mail'inize geldi.

Ancak hemen aldanmayın; spammer'ların en çok denediği yöntemlerden biri paralı yazılımların ücretsiz lisansını veriyor gibi görünmek. Elbette bu lisansı almak için tıkladığınız link'in sağlam olmadığını söylemeye herhalde gerek yok.

Sahte para cezaları: Trafikte ceza yediğinize dair size gelen mail'lere de aldırış etmeyin. Bu şekilde cezasını öğrenmek isteyen kullanıcıları hedefleyen birçok spam mail bulunuyor.Çalışan adresler için test: Daha çok bir yazılımın veya oyunun güncelleme bahanesiyle ortaya çıkan bir spam türü.

Mail adresinizi doğrulamanızı isteyen bu tür spam'lerden de uzak durmanız gerekiyor.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.