03 Mart 2017 Cuma 10:36
Gmail'de 50 megabayt'a kadar dosya alınabilir

E-posta, gerçekten iletilerle birlikte gönderilen büyük dosyaları işlemek üzere tasarlanmadı.Bugün Google, e-posta özelliklerini en azından Gmail sistemi açısından biraz daha genişletiyor.

En son yayınlanan Gsuite blog yazısına göre, Gmail kullanıcılarının artık gelen postalardaki dosya eklerini 50 megabayta kadar açabileceği belirtildi.

Öncelikle bunun yalnızca Gmail için olduğunu unutmayalım. Diğer e-posta sistemlerinde benzer veya daha büyük toleranslar olsa da, bu değişiklik tamamen Gmail'e gelen postaları kapsıyor. Giden bir e-posta veya yanıta iliştirilen her şey için Gmail'in hala 25 MB'lık sabit bir sınırı var.

Değişikliği basitçe anlatmak gerekirse, kullanıcıların Gmail harici hesaplardan, büyük PowerPoint sunuları veya Photoshop dosyaları gibi büyük boyutlu ekleri almalarını kolaylaştırıyor.

Bu arada 25 MB'lık sınır, aynı zamanda tüm eklerin toplam boyutu için de geçerli. Aynı e-posta içerisinde iki 25 MB dosyayı gönderemezsiniz veya 50 MB'lık iki dosya alamazsınız.

Daha büyük boyutlu dosyaları göndermek için Google, açıkça Drive'a yönlendiriyor. Bu değişikliği de birkaç gün içinde aktif etmesini bekliyoruz.

Son Güncelleme: 03.03.2017 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.