13 Nisan 2015 Pazartesi 12:22
iOS Downgrade nasıl yapılır?

iOS 8.3 güncellemesi ile Siri artık Türkçe dil desteğine kavuştu. Şu birkaç gün içinde birçok iPhone kullanıcısının Siri ile sürekli irtibat halinde olduğunu gözlemledik. iOS 8.3 ile birlikte iPhone ve iPad'e CarPlay özelliği ve Apple Watch optimizasyonunun güncellenmiş son sürümü verildi.

Bazı kullanıcıların iOS 8.3 güncellemesi sonrası sinyalizasyon kayıpları ve Wi-Fi problemleri yaşadığı ise ortada. Peki bu durumdan ne yapmak gerekiyor? Tabi ki iOS 8.2 güncellemesine geri dönmeliyiz.

Bu yazımızda telefonuuzu yada tabletinizi iOS 8.3 sürümüne güncellediyseniz nasıl geri döndürebileceğinizi adım adım anlatacağız.

Öncelikle cihazımıza ait iOS 8.2 firmware dosyasını indirmemiz lazım.

iPhone için iOS 8.2 fimrware dosya
iPad için iOS 8.2 Firmware dosyası
iPod touch için iOS 8.2 fimrware dosyası
iTunes programını açın ve iOS 8.3 yüklü cihazınızı bilgisayara USB kablo ile bağlayın. PC'niz iOS 8.3 yüklü cihazınızı algıladıktan sonra 

Mac kullanıcıları için; Alt ve Seçenekler tuşuna

Windows kullanıcıları içinse; Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıka basın.

Burada Güncelleme İçin Kontrol Edin seçeneği yerine Geri Yükleme seçeneğini göreceksiniz. 

Geri Yüklemeyi seçtikten sonra indirdiğiniz .ipsw dosyasını seçip DownGrade işlemine başlayabilirsiniz.

Bu noktada unutmamanızı önerdiğimiz bir durum var ki o da telefonunzu mutlaka ama mutlaka yedekleme yapmanız ve bu işlemi yapmadan önce telefonunuzda bulunan tüm ekran kilitlerini kaldırmanız olacaktır.

Son Güncelleme: 13.04.2015 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.