11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Japonların uçan casusu

 

Japonya Savunma Bakanlığı’na bağlı araştırmacılar, dünyanın ilk küre şeklindeki robotunu geliştirdi. Bir futbol topundan daha büyük olan robot, saatte 65 kilometre hızla uçabiliyor.



Pek çok amaç için kullanılabilecek olan robot, karada da yuvarlanarak hareket edebiliyor. Hafif ancak dayanıklı bir plastikten oluşan gövde, darbeleri emerek hasar alma olasılığını azaltıyor. Uzaktan kumandayla, uzak mesafelerden yönlendirilebilen robot, kamera taşıyabiliyor. Robotun casusluk, izleme ve takip gibi askeri operasyonlarda kullanılabileceği belirtiliyor. Küre robotun maliyeti ise sadece 1000 dolar.


BU DA AŞÇI ROBOT!

ABD’deki Willow Garage robotik araştırmalar laboratuarının geliştirdiği ‘PR2’ adlı robot ise sabah kahvaltısı hazırlayabiliyor. Ekmek doğrayıp çay ve kahve doldurabilen PR2, tavada yumurta pişirebiliyor ve her türlü kızartmayı yapabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Münih kentindeki CoTeSys laboratuarında bir araya gelen araştırmacılar, PR2’nın ‘bavyera’ kahvaltısı hazırlamasını sağladı. PR2'nin klipleri, video paylaşım sitelerinde oldukça ilgi görüyor.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.