25 Şubat 2015 Çarşamba 17:14
Samsung 5G Testlerinde 7.5 Gbps Hıza Ulaştı

Ülke olarak daha 3G’ye yeni alışıyorken Samsung kendi ülkesinde 5G denemelerine çoktan başladı. Dünya üzerinde ise yaklaşık 120 ülke 4G hizmetini aktif olarak kullanıyor ve yavaş yavaş 5G alt yapısını kurmaya hazırlanıyor. 

Güney kore merkezli mobil taşıyıcı SK Telekom ile ortak çalışan Samsung, ilk 5G denemelerinde 7.5 Gbps hıza ulaştı. Ancak bu konu hakkındaki net standartlar belli olmadığı için bu teknolojiye şu an için 5G demek biraz zor. İki şirketin ortak geliştirdiği bu teknoloji yaygın olarak kullanılan 3G ve 4G’den daha düşük bir frekansta (6 GHz) milimetrik sinyal dalgaları ile verileri taşıyabiliyor ancak bu veriler cam veya duvar gibi etkenlerle kolay şekilde kesilebiliyor. Gelen haberlere göre ise Samsung 5G testlerini Mobil Dünya Kongresinde teknoloji dünyasına tanıtmaya hazırlanıyor.
Samsung ve ST Telekom 2020 yılında Kore’de bu teknolojiyi kullanmayı hedefliyor. Ayrıca Japonya’nın da 2018 Olimpiyat Oyunlarında 5G teknolojisinden faydalanacağı söyleniyor.

Son Güncelleme: 25.02.2015 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.