03 Eylül 2015 Perşembe 19:55
Akademisyen ve Alevi dedeleri 'Aleviliği' konuşacak

 Tunceli Üniversitesi bünyesinde kurulan Alevilik Uygulama ve Araştırma Merkezince Alevi dedeleri, akademisyen ve uzmanların da katılacağı "Alevi Muhabbetleri Programı" düzenlenecek.

Programda, Aleviliğin tarihsel gelişimi, doğru anlatımı ve toplumda birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesi üzerinde durulacak. 

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, üniversite yerleşkesinde Alevi dedeleriyle birlikte yaptığı basın toplantısında, üniversiteleri tercih eden öğrencilerin güvenlik endişesinin olmaması gerektiğini söyledi.

Tunceli'nin en güvenilir illerden biri olduğunu ifade eden İpek, şunları belirtti:

"Tunceli'de bir arabanın tekeri patladığında bile haber olabiliyor ama şu anda Tunceli açısından ya da ilimize gelecek öğrenciler açısından herhangi bir güvenlik sıkıntısının olmadığını düşünüyorum. Çünkü Tunceli insanımızın hem eğitim, kültür seviyesi hem de iletişim ağı gerçekten çok iyi durumda ve bu anlamda kimsenin endişe etmesine gerek yoktur." 

Alevilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Alevi Dedesi Kadir Bulut da Alevilik Muhabbetleri Programı'nı, geleneksel hale getirmek istediklerini dile getirdi.

Aleviliğin tarihsel seyirde kendini oluştururken bir çok inanç ve öğretiyi de içinde harmanladığını dile getiren Bulut, şöyle konuştu:

"Günümüzde spekülatif bazı yaklaşımlarla kendi öz mayasından uzak, daha çok siyasi ve ideolojik temelde ki bazı akımlarla açıklama gayretleri ise bilgi kirliliğinden öteye gitmemektedir. Bu nedenle merkez, Aleviliği bilimsel yöntemlerle inceleyip aynı zamanda kanaat önderlerinin düşünceleri de dikkat alınarak, toplumumuzda birlikte yaşam kültürünün olgunlaşmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir."

Bulut, programın 7-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 03.09.2015 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.