20 Ağustos 2015 Perşembe 12:04
Tunceli'de tarımsal hibe destkeleri

TUNCELİ  - Tunceli'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen, parsel içi basınçlı sulama tesislerine yapılan hibe desteklemeleri kapsamında 8 sistem kurulduğu bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürülüğünden yapılan yazılı açıklamada, çalışmanın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Bireysel Sulama Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği kapsamında yapıldığı belirtildi.

Proje çerçevesinde Tunceli'ye tahsis edilen bütçe dahilinde başvurusu uygun bulunan 8 projeye, 111 bin 729 lira hibe ödemesi yapılacağı kaydedilen açıklamada, "Proje kapsamında parsel içi damlama, yağmurlama sulama sistemi ve tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alımlarına hibe desteği verileceği, Bakanlıkça yürütülen program kapsamında basınçlı sulama ekipmanları alımına 2020 yılına kadar yüzde 50 hibe desteği verilmesinin planladığı ve su kaynaklarının tükendiği buna karşın içme ve sulama suyuna olan ihtiyacın arttığı dünyamızda suyun verimli kullanılması açısından basınçlı sulama sistemlerinin son derece önemli olduğu" ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 20.08.2015 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.