19 Şubat 2018 Pazartesi 09:44
Çemişgezek’te badem ağaçları çiçek açtı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle badem ağaçları çiçek açmaya başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Tunceli’de de kış mevsimi geçmiş yıllara göre daha sıcak geçiyor. Bu yıl kış mevsiminin sıcak geçmesi ve hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle Çemişgezek ilçesi dahil bir çok yerde badem ağaçları çiçek açtı.

Badem ağaçlarının çiçek açtığını belirten İlçe sakinlerinden Murat Akın, Şubat ayının ortalarında badem ağaçlarının çiçek vermeye başlamasının kendilerini endişelendirdiğini aktardı.

Bu yıl kış mevsiminde Çemişgezek’te çok fazla soğuk hava olmadığını, aksine bahar havası yaşadıklarını kaydeden vatandaşlarda, çiçek açan bademleri don vurmasından edişe ettiklerini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.