25 Haziran 2014 Çarşamba 21:28
TUTAKTA HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ağrı Defterdarlığı ve Tutak Mal Müdürlüğü tarafından Hazineye ait Tarım Arazilerinin satışına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Tutak Belediyesine ait Otelin Çok amaçlı salonunda yapılan toplantıda İlçe Kaymakamı Ramazan KENDÜZLER, İl Defterdar Vekili İsmail SAYLAĞ, İl Milli Emlak Müdürü Necip BAYTEMİR, İl Muhakemat Müdürü Eda TURAN, Tutak İlçe Malmüdürü Enver BARİŞ ve Tutak Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sadun KILIÇ’In katılımıyla düzenlenen toplantıda, 6292 sayılı Kanunun 12 nci maddesine göre tarım arazilerinin hak sahiplerine doğrudan satışına ilişkin Köy Muhtarlarına ve Hak Sahiplerine bilgi verildi.

 

İlçe Kaymakamı Ramazan KENDÜZLER’in açılış konuşması yaptıktan sonra İl Defterdar Vekili İsmail SAYLAĞ’ tarafından kanunun kapsamı katılımcılara anlatıldı. Defterdarlık Milli Emlak Müdürü Necip BAYTEMİR, 6292 sayılı kanun kapsamında hazineye ait tarım arazilerinin 26 Nisan 2015 tarihine kadar satın alması talebinde bulunabileceklerini belirtti.

 

Daha sonra İlçe Malmüdürü Enver BARİŞ tarafından  Söz konusu Kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazileri ile bu araziler üzerindeki tarımsal amaçlı yapılar ve konutların hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına satılacağı belirtildi. İlçe Malmüdürü tarafından hazırlanan sunum ile  Kanundan kimlerin yararlanacağı, Kanunun sağladığı avantajlar, başvuru süreci, satış bedelinin nasıl hesaplandığı ve ödemelerin nerelere yapılacağı konusunda katılımcılar bilgi verildi.

 

   İlçe Malmüdürü tarafından "Hak sahiplerinin yapılan bu düzenlemeyle kullandıkları tarım arazilerinin rayiç bedel üzerinden yüzde 60'a varan oranla indirimli alabilecekleri, Kanundan faydalanabilmek için hak sahiplerinin 31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla kesintisiz en az üç yıl süre ile hazineye ait tarım arazilerini kullanmış olmaları ve 31 Aralık 2011 tarihinden sonra kullanıma devam etmeleri gerektiği belirtildi" 

 

Toplantı sonunda hak sahipleri ve muhtarlar tarafından sorulan sorular katılımcılar tarafından cevaplanıldı.













Son Güncelleme: 13.11.2016 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.