11 Ağustos 2015 Salı 16:43
12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nın ardından

ERZURUM- Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Erzurum'da düzenlenen 12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nı değerlendirdi.

Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın sağlıklı bir şekilde tamamlanmasının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Turnuvaya sağladığı desteklerden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Delihasan, şöyle devam etti:

"Erzurum'un tanıtımı açısından turnuva önemliydi. Turnuvaya bu yıl farklı ülkelerden sporcuların gelmesiyle katılım geçen yıllara göre artış gösterdi. Milli takımdaki sporcularımız da kulüpler bazında yarışan sporcularımız da performans olarak gayet iyi durumdalar. Bu da bizi sevindiriyor. Turnuvada elde edilen başarılar da önemli, ancak daha önemlisi sporcularımızın dünya ve Avrupa şampiyonalarında gösterecekleri başarıdır."

Karate Bölge Temsilcisi ve turnuvanın koordinatörü Ahmet Çelebi ise müsabakalar sonunda katılım gösteren ülke ve sporculardan olumlu geri dönüşler aldıklarını, yabancı basından ve sosyal medyadan kendilerine güzel tepkiler geldiğini dile getirdi.

Milli takıma girebilmek için mücadele eden kulüplerin elit sporcularının da turnuvaya iştirak ettiğini belirten Çelebi, bu sayede kalitesi ve teknik seviyesi yüksek bir organizasyonun gerçekleştiğini kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de organizasyona katılımın geçen yıla göre iki kat arttığını anlattı.

Turnuvaya katılımın her yıl artarak devam edeceğini ifade eden Taşkesenligil, şöyle konuştu:

"Avrupa standartlarında tesislere sahibiz. Tesislerimiz çok amaçlı da kullanılabiliyor. Eylül ayında Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası, şubat ayında Curling Dünya Şampiyonası, patende de Avrupa Şampiyonası gibi takvimimizde yer alan çeşitli faaliyetlerimiz var."

Son Güncelleme: 11.08.2015 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.