22 Nisan 2015 Çarşamba 12:22
14. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği

VAN  Van Devlet Tiyatrosu (VDT) Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşecek "14. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği", 23 Nisan'da başlıyor.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda gazetecilere açıklamada bulunan VDT Müdürü Demet Boci, "her okul bir tiyatro olsun" düşüncesiyle 14 yıl önce başlatılan Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliğinin, 23 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Şenlikler kapsamında 8 oyunu minik öğrencilerle buluşturacaklarını belirten Boci, şöyle konuştu:

"Şenlikte 3 farklı bölge tiyatromuzun 4 farklı oyunu ile 4 özel tiyatronun 4 farklı oyunu minik izleyicilerimizle buluşacak. Ayrıca tiyatromuzun bahçesine kuracağımız platformda tiyatro gösterisinin yanında 3 farklı konser düzenlenecek. Bunun yanında 'sokakta sanat' adlı etkinliğimiz kapsamında, açılış günü her köşe başında bir sanatçımız sanatını icra edecek. Ayrıca şenliğimizde kukla ve oyunculuk atölye çalışmaları da yapılacak."

Bu yıl Van'ın çeşitli ilçelerinde bulunan yatılı ilk ve orta bölge okullarının çalıştırıldığını belirten Şenlik Koordinatörü Abdulselam Çok ise "Daha önce işitme engelliler, kısa skeçlerde veya bazı kısa tiyatro gösterilerinde sahne aldı. Ama bu yıl ilk defa uzun metrajlı bir tiyatro gösteriminde işitme engelliler yer aldı. Bu da bizim için önem arz ediyor" dedi.

14. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği

14. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği

Son Güncelleme: 22.04.2015 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.