13 Ağustos 2015 Perşembe 14:48
Besicilerin ithal et sıkıntısı

ERZURUM  - Erzurum'daki besiciler, "ithal et" konusunun alıcının kafasını karıştırdığını, bu nedenle satış yapamadıklarını ve hayvanların ellerinde kaldığını belirtiyor.

Bölgenin en büyük hayvan pazarlarından birine sahip olan Erzurum'da besiciler, ithal etin piyasayı olumsuz etkileyeceği kaygısı yaşıyor. 

Besicilerden Abdulbaki Kış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükbaş hayvan fiyatının düştüğünü ancak ithal et nedeniyle vatandaşların hayvan almaktan çekindiğini söyledi.

Hayvan pazarında satışların durduğunu ifade eden Kış, şöyle konuştu:

"Büyükbaş hayvanın hakkı 10 bin lira. Alıcılar 8 bin liraya almak istiyor. İthal etten dolayı satışlar durdu. Bayrama kadar bakalım ne olacak. Hayvanları alış fiyatına dahi satamıyoruz. Alıcılar korkudan yanaşmıyor. İthal meselesi çıktı, millet korkudan alamıyor. Mesela hayvanı almak isteyen kişi 'ben hayvanı aldığımda eğer kurban bayramında fiyat daha da düşerse elimde kalır zarar ederim' diyor. Herkesin parası cebinde ama kimse cesaret edip hayvan alamıyor. Çünkü piyasada belirsizlik var."

Besicilerden Ümit Çavunt ise ithal etin alıcıların kafasını karıştırdığını dile getirdi.

Et fiyatlarının düştüğünü ancak yem fiyatlarının yüksek olduğunu anlatan Çavunt, "6 bin liralık hayvan fiyatı 5 bin liraya düştü. Yemi pahalı alıyoruz. İthal etin getirilmesi güzel. Ama mağdur olan vatandaşlarımız var. Onlar da et yesin. Ancak bizi de düşünsünler. Hayvanlarımız elimizde kaldı, mağdur durumdayız. Yemin fiyatı çok yüksek. Yetkililer buna bir çözüm bulsun" diye konuştu.

Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombinası Müdürlüğü yetkilileri ise ithal etin hiçbir şekilde üreticiyi mağdur etmeyeceğini, ithal etteki amacın, üretici ile tüketici arasındaki fiyat dengesini sağlamak olduğunu bildirdi.

Besicilerin ithal et sıkıntısı

Besicilerin ithal et sıkıntısı

Besicilerin ithal et sıkıntısı

Besicilerin ithal et sıkıntısı

Besicilerin ithal et sıkıntısı

Besicilerin ithal et sıkıntısı

Besicilerin ithal et sıkıntısı

Son Güncelleme: 13.08.2015 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.