15 Ağustos 2015 Cumartesi 14:21
Bilek güreşinin engelli şampiyonu

ERZURUM  - Bilek güreşinde dünya, Avrupa ve Asya şampiyonu olan bedensel engelli sporcu Gökhan Seven, eylülde Malezya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmek istiyor.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da haziran ayında düzenlenen Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası'na katılan Gökhan Seven, 65 kilo sağ ve sol kolda altın madalya kazandı. 

"Avatar" filminde rol alan aktör Sam Worthington'a benzerliğinden dolayı arkadaşları tarafından "Avatar" lakabı takılan bedensel engelli sporcu, ara vermeden başladığı Malezya'daki Dünya Şampiyonası için antrenmanlarını yoğunlaştırdı. 

Gökhan Seven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da elde ettiği başarının uzun ve yorucu çalışmalar sonucunda geldiğini söyledi. Yaklaşık 6 aylık yorucu süreç sonrası bu şampiyonluğa ulaştığını aktaran Gökhan Seven, şöyle konuştu:

"Hem sağ hem de sol kolda şampiyon olmak gibi bir iddiamız vardı. Allah'a şükürler olsun ki bunu başardım. Çok mutlu ve gururluyum. Bu benim ikinci Avrupa şampiyonluğum oldu. Daha önce de bir dünya şampiyonluğum vardı. Dokuz yıllık profesyonel spor hayatımda 17. uluslararası madalyam oldu. Bunların arasında bir dünya, iki Avrupa, bir Asya şampiyonluğum var. Ayrıca Avrupa ikinci ve üçüncülükleri ile dünya ikinci ve üçüncülüklerim de bulunuyor."

Malezya'da 25 Eylül'de başlayacak Dünya Şampiyonası için hazırlıklarına hız kesmeden devam ettiğini bildiren Gökhan, haftada 6 gün aralıksız antrenman yaptığını vurguladı. 

Dünya Şampiyonası'ndan madalya kazanmak için elinden geleni yapacağını ifade eden Gökhan Seven, şunları kaydetti:

"Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi her iki kolda dünya şampiyonu olup İstiklal Marşımızı gururla okutmak istiyorum. Bu çok zor olacak. Çünkü bilek güreşi paralimpik spor dalları arasına alındı. Dolayısıyla katılım ve ülke sayısı bir hayli fazla olacak. Mesela Bulgaristan'daki şampiyonada 29 ülkeden katılım vardı. Dünya Şampiyonası'nda bunun iki katı olması bekleniyor. Haliyle 58-60 ülkenin sporcusuyla mücadele etmek ve kürsünün en üstüne çıkmak çok zor. Bunun için çok fazla zamanımız da kalmadı."

Son Güncelleme: 15.08.2015 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.