08 Ağustos 2015 Cumartesi 17:02
Cizre'deki zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı

ERZURUM  - Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü mensuplarının zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Salih Hüseyin Parça için Erzurum'da tören düzenlendi.

Diyarbakır'daki törenin ardından askeri uçakla Erzurum Hava Meydan Komutanlığına getirilen Parça'nın naaşı, cenaze nakil aracıyla İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Buradaki törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Törende konuşan Bakan Çelik, şehit polisin peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştığını söyledi.

"Ülkede, kan akmasın, barış, kardeşlik olsun ve şu tablolar yaşanmasın" diye devlet olarak hükümet olarak çok çaba sarf ettiklerini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Bütün bu çabaların sonunda geldiğimiz şu yaşadığımız acı tablo ve sahne bize gösterdi ki Çoruh Nehri uyur ama hainler ve alçaklar uyumuyorlar. Onlar alçaklıklarına ve hainliklerine devam ediyorlar. Canımızı yakanların, onlarca misliyle canlarının yakılacağını ifade etmek istiyorum. Biz bu aziz ülkeyi bit pazarında bulmadık. Bunun için çok bedeller ödendi. Bir çakıl taşına zarar gelmemesi için her türlü tedbiri alacağımızı ifade etmek istiyorum. Başta şehit ailesi olmak üzere güvenlik güçlerimize ve herkese sabırlar diliyorum."

Konuşmanın ardından şehidin annesi, babası ve ablası tabuta sarılarak, gözyaşı döktü.

Duaların ardından şehit Parça'nın naaşı, karayoluyla memleketi Artvin'in Yusufeli ilçesine uğurlandı.

Bakanlar Çelik ve Müezzinoğlu da şehidi son yolculuğuna uğurlamak için karayoluyla Yusufeli ilçesine hareket etti.

Son Güncelleme: 08.08.2015 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.