17 Nisan 2015 Cuma 19:16
D-8 Genel Sekreteri Musavi, Van'da:

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri ​Seyid Ali Muhammed Musavi, üye ülkeler arasında yüksek öğrenimden sorumlu D-8 bakanları toplantısı yapmayı amaçladıklarını belirterek, "D-8 ülkeleri arasında yüksek öğrenimdeki bilimsel iş birliğini nasıl geliştirebilirizin planlarını yürütüyoruz" dedi.

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesindeki temaslarının ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret eden Musavi, D-8 ülkeleri arasındaki bilimsel iş birliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. 

Musavi, yerel yönetimleri ziyaret etmek ve bölgelerdeki talepleri dinlemek amacıyla bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini anımsattı. Musavi, Van'ı ziyaret etmelerindeki iki amaçlarından birinin yerel yönetimlerle istişarelerde bulunmak olduğunu belirterek, bölgede hangi sıkıntıların yaşandığını, bununla ilgili çözüm yollarının neler olduğu konusunda bilgi alışverişi yaptıklarını kaydetti.

Gittiği kentlerde üniversiteleri de ziyaret ettiklerini ve üye ülkeler arasındaki bilimsel işbirliğini geliştirmek istediklerini aktaran Musavi, şunları kaydetti:

"Üye ülkeler arasında yüksek öğrenimden sorumlu D-8 bakanları toplantısı yapmayı amaçlıyoruz. D-8 ülkeleri arasında yüksek öğrenimdeki bilimsel iş birliğini nasıl geliştirebilirizin planlarını yürütüyoruz. Bu bağlamda üniversite yönetimlerimizle istişarelerde bulunmak istiyoruz. Bu konuda sizlerin de katkılarınızı bekliyorum."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise "D-8'in önemi Ortadoğu'da son dönemlerde gelişen olaylarla daha da arttı. D-8 kurulurken hedeflerinden biri de Ortadoğu'daki ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesiydi. Son olaylar önemini son derece arttırdı. YYÜ olarak bulunduğumuz stratejik konum itibarıyla bu tür girişimlerin öneminin farkındayız. Bundan sonraki projelerin takipçisi olacağız ve üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Musavi, ziyaretin ardından YYÜ yerleşkesindeki camide cuma namazı kıldı.

Son Güncelleme: 17.04.2015 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.