04 Ağustos 2015 Salı 15:59
Engelleri 'bilimle' aşmak istiyor

 Erzurum'da doğuştan ellerini kullanamayan ve sol ayağıyla bin 500'ün üzerinde tablo yapan Yusuf Arslan, fizik alanında bilim adamı olarak, engellilere umut olmak istiyor.

Palandöken ilçesinde sadece sol ayağını kullanabilen ve 9 yaşından itibaren resim yapan Arslan, tuvale hayallerini, vermek istediği mesajların yanı sıra, fizik, kimya, metafizik gibi konuları da işliyor.

Ressamlığın yanı sıra her gün en az üç saat fizik alanında çalışma yapan ve sayfaları sol ayağıyla çevirebilen Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sol ayağıyla fırçayı alıp, tuvale dokundurarak resimler yaptığını söyledi.

Tablolarda her zaman farklı konular işlediğini belirten Arslan, bazı insanların 'evim, arabam olsun' diyerek dar çerçevede hayaller kurduğunu ifade etti.

Evrenin sınırsız olduğunu vurgulayan Arslan, "Sınırlı kalmamalıyız. Ben fizik alanında bilim adamı olmak, kendim gibi insanlara ışık olmak istiyorum. Fizik, ufkumuzu açıyor. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum ama fizik üzerine de master yapmak istiyorum" diye konuştu.

Fizik alanında araştırma yaptıkça ufkunun, hayallerinin de değiştiğine dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:

"Günde üç, dört saatimi fiziğe ayırıyorum. Televizyonu az izlerim, sol ayağımla sayfaları çevirip, kitap okurum. İnanç, aşk varsa her şey olur. Aşk olmasa dünya dönmez, kainat işlemez. Biz bunu görmüyoruz. Sadece hayata fiziksel olarak bakıyoruz. Kimyasal olarak baksak her şeyin, bir atomun çekirdeğini görebiliriz. Ben aşkla çalışıp, bilim adamı olmak istiyorum. Farklı biriyim, farklı bir beyne sahibim. Buna Avrupalı bilim adamları bile şaşırıyor. Türkiye'de de keşfedilmek istiyorum."

İsviçre'de bir üniversiteden kendisine mail geldiğini anlatan Arslan, "Bir doçent bana mail yoluyla ulaştı. Fizik konularını işlediğim bir tablo kendisini çok etkilemiş, farklı olduğumu söyledi. 'Gel üniversitemizde çalış' dedi. Hayal gücümü tablomda görmüşler" diye konuştu.

- "Asıl engelli olanlar kan döküp, huzur bozanlar"

Her tablosunun önemli bir mesaj içerdiğinin altını çizen Arslan, şöyle konuştu:

"Ellerim yok ama ben engelli biri değilim. Kavga etmiyorum, asıl engelli olanlar kan döküp, huzur bozanlar. Suruç'ta, farklı yerlerde patlama oldu, büyük üzüntü duyduk. Neden olsun ki bunlar, dünya hepimize yeter. Hani diyoruz ya dünya bozuldu, hayır dünya yine aynı, insanlar bozuldu. İşte bende tablolarımda mesajlar vererek, her şeye dikkat çekmeye çalışıyorum.

Benim yaptığım tablolar bir eser değil, hepsinde mantıklar var, atomdan, kimyadan bir parça, aşktan bir parça var. Ben bilim adamı olmak, engellilere de ışık olmak istiyorum, bendeki beyni görsünler, değerlendirsinler. Yabancı bir ülke beni keşfedebiliyorsa ülkemdekiler de keşfedilebilir" dedi.

 

Son Güncelleme: 04.08.2015 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.