08 Temmuz 2015 Çarşamba 23:15
Erciş'te Peynirciler Çarşısı Projesi‏

Erciş Belediyesi, Peynirciler Çarşısı Projesi için hazırlıklarını tamamladı.

Eski Rus Pazarı yanındaki alana kurulacak olan Peynirciler Çarşısı'nda, soğuk hava depoları, bodrum katı ve satış üniteleri yer alacak.

Dağınık halde faaliyet gösteren peynirci esnafını bir araya getirerek ilçeye modern bir kimlik kazandıracak projeyle ayrıca başta otlu peynir olmak üzere diğer süt ürünleri için iç ve dış pazar oluşturulması hedefleniyor. 

Ayrıca Aşağı ve Yukarı Çökek mahallelerinde yoğunlukla üretilen ve endemik bitkilerin karışımı ile yapıldığından dolayı farklı özellikler taşıyan peynir için de patent çalışmalarına başlandı.

Tanıtım çalışmalarından sonra mevcut üretim biçiminin korunmasını hedefleyen çalışma ile çökek peynirine marka değeri kazandırılması amaçlanıyor.

Çalışmanın sonra ki aşamalarında kadınlar üzerinden kurulacak kooperatifler aracılığıyla devam edeceği ve söz konusu peynirin aynı zamanda ilçe ekonomisine yeni bir 
kaynak olması için gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Ayrıca Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısında Erciş Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) açtığı, Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Alt Yapı ve Mali Destek Hibe Programına yönelik hazırlanan "Otlu Peynir Vitrin ile Buluşuyor" adlı proje de belediye meclisine sunuldu.

Son Güncelleme: 08.07.2015 23:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.