09 Eylül 2015 Çarşamba 20:24
Erzurum Valisi Altıparmak, gençlerle bir araya geldi

 Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Gençlerimiz İlimizi Tanıyor Projesi" kapsamında Karayazı ilçesinden gelen 33 çocuklarla bir araya geldi. 

Altıparmak, "Gençlerimiz İlimizi Tanıyor Projesi" kapsamında Karayazı'dan gelen 10-15 yaş gurubundaki 33 çocuğu makamında kabul ederek onlarla sohbet etti.  

Konuk öğrencilerden birinin "çocukken yaşadığınız dönem nasıldı, kötü müydü" sorusunu yanıtlayan Altıparmak, çocukluk yıllarının 12 Eylül 1980 öncesine denk geldiğini belirterek, o yıllarda "sağ-sol" çatışması nedeniyle çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Altıparmak, o dönemde maalesef toplumun bir akıl tutulması yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Yüzlerce, binlerce gencimiz, hem de en zeki olan gencimiz bir takım hayallere kapılıyordu; daha doğrusu kaptırılıyordu. Karşılıklı çatışmayla on binlerce insan ölüyordu o zaman. Onlar eğer bugün yaşasaydı, Türkiye'de ticaret, siyaset, bürokrasi her şey farklı olabilirdi çünkü şu anda en verimli zamanları olacaktı."

-"Türk-Kürt kökenli olmak fark eder mi"

Altıparmak, yaşanan terör olaylarına da değinerek, toplumda Türk-Kürt sorunu olmadığını belirtti. 

Türkiye'deki birçok ailede hem Türk hem de Kürt kökenli insanların olduğuna işaret eden Altıparmak, kendi ailesinden yola çıkarak, "Benim ailemde de damatlarımız, gelinlerimiz, amcamın hanımı Kürt kökenli. Ben ise Türk kökenliyim; fark eder mi? İstanbul, Ankara, Adapazarı ve Konya'da yaşıyorlar. Hiç sorun yaşıyorlar mı" ifadelerini kullandı. 

Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Altıparmak, vali olmak istediğini belirten Ömer Yanar adlı öğrenciyle makamında hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

Erzurum Valisi Altıparmak, gençlerle bir araya geldi

Erzurum Valisi Altıparmak, gençlerle bir araya geldi

Erzurum Valisi Altıparmak, gençlerle bir araya geldi

Erzurum Valisi Altıparmak, gençlerle bir araya geldi

Son Güncelleme: 09.09.2015 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.