21 Ekim 2015 Çarşamba 10:02
Erzurum'da Dünya İstatistik Günü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, daha iyi ve kaliteli verinin, daha iyi yaşam koşulları oluşturmada önemli olduğunu bildirdi.

Ahmet Gür, Nenehatun Kültür Merkezi'nde Dünya İstatistik Günü dolayısıyla düzenlenen panelin açılışında, küreselleşme toplumların yenilenmesini gerektirdiğini belirtti.

Bilgi ve teknolojiyi, en büyük güç olarak tanımlayan Gür, "Daha iyi ve kaliteli veri, daha iyi yaşama götürür. Bu süreçte, doğru zamanlı ve güvenilir veriye ihtiyaç arttı, istatistikler büyük önem kazandı" dedi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak da günümüzde en ufak karar alma noktasında dahi istatistiğe ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, salondaki üniversite öğrencilerine, istatistiği iyi öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Osmanlı İmparatorluğu döneminde, köy nüfusundan hayvan sayısına kadar tüm parametrelerin kaydedildiğini anlatarak, geleceği planlarken geçmişin verilerinin düzgün kullanılması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen panelde, bölgeyle ilgili istatiksel veriler ele alındı.

Son Güncelleme: 21.10.2015 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.