17 Eylül 2015 Perşembe 18:06
Erzurum'da geleceğin yazarları yetiştirilecek

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin (ŞEHİRDER) ortaklaşa hazırladığı Yazarlık Akademisi Projesi'nin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tarihi Müceldili Konağı'nda gerçekleştirilen toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz katıldı.

Toplantıda konuşan Tavlaşoğlu, kentte önemli bir kültür hizmetini daha hayata geçirdiklerini söyledi.

Eğitime ve kültüre dayalı bir toplumun, geleceğe umut veren bir ışık misali her daim insanlığı aydınlatacağını ifade eden Tavlaşoğlu, şöyle konuştu:

"İnsan öğrendiğini en iyi şekilde başkasıyla paylaşarak pekiştirir. Bu düşünceden hareketle Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile önemli bir kültür ve eğitim projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizin önemli sivil inisiyatif kurumu olan ŞEHİRDER ile Yazarlık Akademisi Projesi'nin ve Şehir Mektebi Dergisi'nin startını verdik. 15 yaş üzeri herkesin katılacağı akademiyle edebiyatımıza yeni yetenekleri kazandıracağız. Akademiyle kültür ve medeniyetin başkenti olan Erzurum'un nitelikli sanat için yeni yazarlar yetiştirecek."

ŞEHİRDER Başkanı Ertaş ise akademinin, yeni kalemlerin kendini ifade edeceği bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, "Söz konusu projeden ötürü Başkan Sekmen'e teşekkür ederim. İstidadı olan kişilerden oluşacak akademide yazar adayları mülakata tabi tutulduktan sonra yazarlık eğitimi alacak. Hedeflenen çalışmayla yazarlığın temel konuları ve püf noktaları yeni yeteneklere aktarılacak. Şiir ve edebiyata gönül verenlerin yer alacağı akademide uzman hocalar ve müellifler görev alacak. Akademik eğitimin ardından yazarların kaleme aldığı şiir ve makaleler, değerlendirme sonrası Şehir Mektebi Dergisi'nde yayınlanacak. Ayrıca teşvik amaçlı olarak yazarlara maddi katkı da sunulacak" diye konuştu.

Erzurum'da geleceğin yazarları yetiştirilecek

Erzurum'da geleceğin yazarları yetiştirilecek

Erzurum'da geleceğin yazarları yetiştirilecek

Erzurum'da geleceğin yazarları yetiştirilecek

Son Güncelleme: 17.09.2015 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.