12 Nisan 2015 Pazar 09:06
Erzurum'da Uğur Işılak konseri

ERZURUM- Sanatçı Uğur Işılak, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum'da konser verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği program kapsamında sanatçı Işılak, Kazım Karabekir Spor Salonu'nda sevenleriyle buluştu.

Şarkılarını seslendirerek, katılımcıları eğlendirmeye çalışan Işılak, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170'inci yıl dönümü kutladı.

Konseri, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de izledi.

- Ala: "Türkiye'yi siz gençler inşa edeceksiniz"

Ala, burada yaptığı konuşmada, gençlerin her zaman polislik sınavının ne zaman açılacağı yönünde sorular sorduğunu ve gençlerin polis olmak, teşkilata girmek istediğini belirterek, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı. 

"Türkiye'yi siz gençler inşa edecek. Hem de öyle bir inşa edeceksiniz ki bütün İslam dünyasına, bütün Türk dünyasına, Ortadoğu'ya her yere örnek olabilecek bir pratiği ortaya koyarak inşa edeceksiniz. Onun için sizin üzerinizde ağır bir büyük var" diyen Ala, 50 küsur İslam ülkesinin üretiminin, Almanya'nın üretiminin neredeyse yarısı kadar olduğunu, bunun için de gençlere daha büyük görev düştüğünü söyledi. 

Hep birlikte Türkiye'yi, dünyanın ekonomisi en iyi ilk on ülke arasına getireceklerini ifade eden Ala, şunları kaydetti:

"Demeyinizki 'yani nasıl yapacağız bunu?' Biliyorsunuz üstat ne dedi, Allah rahmet eylesin. 'Rabbim isterse sular büklüm büklüm durulur, sırtına Sakarya'nın Türk tarihi vurulur'. Onun için sizin de sırtınızda bu ülkeyi en büyük ülkeler arasına sokmak, o ihtişamlı tarihimizdeki Osmanlı dönemini yeniden bu millete yaşatmak gibi bir ağır sorumluluk var. Burada duruşunuzu hiç bozmayacaksınız. Şunu her zaman hatırlayın, siz öyle bir nesilsiniz, öyle bir nesli temsil ediyorsunuz ki... Siz kimin karşısında eğileceğinizi çok iyi bilirsiniz. İşte o rüku olmasa eğilmez başlar diyen bir medeniyetin çocuklarısınız, gençlerisiniz. Sizi bu sorumlulukla baş başa bırakıyorum."

 

Son Güncelleme: 12.04.2015 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.