10 Eylül 2015 Perşembe 15:39
Erzurumlu besici bayramdan umutlu

Büyükbaş hayvancılığın önde gelen merkezlerinden Erzurum'da besiciler, Kurban Bayramı öncesi iyi bir satış dönemi geçirme umuduyla hayvanlarını başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına göndermeye devam ediyor. 

Mera alanlarıyla büyükbaş hayvancılıkta Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer alan Erzurum'da besiciler, Kurban Bayramı öncesi her gün kamyonlarla yurdun dört bir köşesine sevkıyat yapıyor. 

Erzurum Hancı Besici ve Sütçüler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlık hayvan temininde hiçbir sıkıntı olmadığını ifade ederek, "Kurban Bayramı için Erzurum'dan Türkiye'nin bütün illerine kurbanlıklar gitmeye başladı" dedi. 

Kurbanlık fiyatlarında bir önceki yıla kıyasla fazla bir artış olmadığını ve satışlardan umutlu olduklarını ifade eden Bingöl, şunları söyledi: 

"Bu yıl halk arasında 'kurbanlık fiyatlarının yüksek olduğu' konuşulsa da kurbanlıklarda aşırı bir fiyat yükselmesi yok. Kurban fiyatları, bu yıl için küçükbaşlarda 400-600, kilogramı fazla olan büyükbaş hayvanlarda kilogramı biraz fazla olan tosunlar ise ortalama 12-16 bin lira arasında. Başta Antalya, İstanbul, İzmir, Ankara gibi iller olmak üzere hayvan sevkıyatımız başladı." 

-Satışların artacağı beklentisi 

Erzurumlu besicilerden Metin Yanar da kurbanlık fiyatlarının yüksek olmadığını savunarak, iyi bir satış dönemi geçirmeyi umduklarını söyledi. 

Satışlarının geçen yıla göre daha iyi olmasını beklediğini ifade eden Yanar, "Geçen yıl 600 kurbanlık sattım, bu yıl ki hedefim 700-750 arası kurban satmak" dedi. 

Son Güncelleme: 10.09.2015 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.