07 Kasım 2015 Cumartesi 15:01
Eski Sağlık Bakanı Akdağ Erzurum'da  konuşma yaptı

 AK Parti'den 26. Dönem Erzurum Milletvekili seçilen eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, terör örgütüne asla müsamaha gösterilmeyeceğini ifade ederek, "Huzurumuzu bozan bir tek bu PKK terörüdür. Onun da Allah'ın izniyle nefes borularını tutmuşuz, sıkıyoruz" dedi. 

Akdağ, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, kentte olmadığı için İl Seçim Kurulunca AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt'a teslim edilen mazbatasını aldı. 

Burada yaptığı açıklamada, seçimin son erdiğini ve bütünü kapsayan siyasi bir politika izleyeceklerini ifade eden Akdağ, oy veren, vermeyen ayrımı yapmadan tüm vatandaşlara hizmetleri eşit bir şekilde ulaştırmanın gayreti içinde olacaklarını söyledi. 

Akdağ, seçim döneminde, özellikle bölgede, HDP'nin kara propagandasına maruz kaldıklarını ancak HDP'ye oy verenlere de hizmet için burada olduklarını dile getirdi. Akdağ, şöyle konuştu:

"Özellikle Erzurum'daki Kürt seçmenin iki önemli problemi var. Birincisi, kısmen kurtulsalar da bu kara propagandanın etkisinde kaldılar. Çünkü öyle şeyler icat ediyorlar ki kendi yaptıkları zalimlikleri hükümetin, AK Parti'nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın üstüne yıkma konusunda inanılmaz mahirler. İşleri yalan, dolan. Dolayısıyla vatandaşın bir kısmı gerçekten aldanıyor. Samimiyetle aldanan insanlar var. İkincisi de bir şekilde başkalarının ötekileştirmesinden dolayı bize karşı yabancılık hissedenler var. Bunu o kadar çok yaşadık ki seçim öncesi çalışmalarımızda. Bizim şehrimizde böyle bir ayrım yoktu. Türkiye'de de yoktu aslında. Bu sonradan icat edilmiş bir fitnedir. Bu bizim aramıza, milletimizin içerisine sonradan sokulmuş bir fitnedir. İnsan Kürt veya Türk olmakla birbirinden ayrı mı olur? Böyle bir şey mi varmış? Biz birbirimizin Müslüman kardeşleriyiz. Bizim için başka bir ölçüye ihtiyaç yok ki."

Bu fitne ile mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirten Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Huzurumuzu bozan bir tek, bu PKK terörüdür. Onun da Allah'ın izniyle nefes borularını tutmuşuz, sıkıyoruz. Onlara da bu şehirde asla müsamaha etmeyeceğiz. Sadece dağda değil. Mahallebaşı semtinde ve başka hiçbir yerde müsaade etmeyeceğiz. PKK teröründen en çok mağdur olan bu semtteki esnaf ve vatandaştır. Kim PKK'ya uzaktan yakından ilişkiliyse onlar cezalarını görecekler. Dün çok güzel bir ifade kullanmış Genelkurmay Başkanımız, 'teröristlerin kırıntıları kaldı' demiş. Belki Erzurum'da da kırıntıları sağda solda vardır. O kırıntıları da temizleyeceğiz. Ama bunu yaparken, bizim vatandaşa son derece yumuşak ve şefkatli olmamız lazım." 

Son Güncelleme: 07.11.2015 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.