10 Mart 2015 Salı 18:20
Fırat Üniversitesine proje desteği

ELAZIĞ (AA) - Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Ergin Taşkan’ın yürütücülüğünü yaptığı bilimsel proje, TÜBİTAK ve  Fas Ulusal Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezince (CNRST) desteğe layık görüldü.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK ile CNRST arasındaki iş birliğiyle yapılan proje çağrısı kapsamında, Taşkan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Studies of The Biofilm Characteristics of Exoelectrogenic Bacteria on The Novel Electrode Materials for Microbial Fuel Cell” isimli proje, desteklenmeye hak görüldü.

Proje ortağı 2 ülke araştırmacıları, karşılıklı ziyaretler ve çalışmalarla bilgi alışverişinde bulunulacak.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, proje ekibinin genç bilim insanlarından oluşmasının FÜ adına gurur verici olduğunu  belirterek, Taşkan’ı kutladı.

Demirdağ, üniversitede düzenlenen çok sayıdaki proje hazırlama etkinlikleri sayesinde bu örneklerin sayısında artış beklediğini kaydetti.

Son Güncelleme: 10.03.2015 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.