18 Ağustos 2015 Salı 19:13
Hasta çocuğu almaya giden ambulansa saldırdılar

VAN  - Van'da 7 yaşındaki hasta çocuğu hastaneye ulaştırmaya çalışan ambulansa terör örgütü yandaşları tarafından taş ve molotofkokteyli ile saldırıda bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, İpekyolu ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki hasta çocuğun hastaneye götürülmesi için 112 Acil Komuta Merkezine dün akşam saatlerinde ihbarda bulunuldu. 

Vakit kaybetmeden ihbar yapılan bölgeye giden 112 ekiplerinin içerisinde bulunduğu ambulans, Bostaniçi Polis Merkezi civarında eylem yapan bir grup terör örgütü yandaşı, taşlı ve molotofkokteyli attı. 

Atılan molotofkokteyllerinin şans eseri isabet etmediği ambulansta taşlar nedeniyle küçük çaplı hasar oluştu. Sağlık ekibi, yaşanan olaylar nedeniyle hastayı alamadan bölgeden ayrıldı.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehpare Altay, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, maddi hasarla atlatılan saldırıyı kınadı. 

Saldırı nedeniyle hastaya ulaşılamadığını ve bilinci kapalı 7 yaşındaki çocuğun, ailesi tarafından hastaneye götürülmek zorunda bırakıldığını bildiren Altay, "Dünyanın gördüğü en büyük savaşlarda bile sağlık sunumu yapılan bina ve araçlara saldırılmamıştır. Çünkü bu bina ve araçlar din, dil, ırk gözetmeksizin hizmet vermektedir. Unutmayalım ki saldırılan her ambulans sizin bir yakınınıza yardım etmeye gidiyor da olabilir, içinde sizin sevdiğiniz birisi de olabilir. Bu saldırıyı, İl Sağlık Müdürlüğü olarak kınıyor ve o gece nöbetçi olan, bizzat bu şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 18.08.2015 19:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.