11 Ağustos 2015 Salı 19:38
Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi

ERZURUM - Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2015 yılı yatırım programında yer alan "Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi" Projesi kapsamında, meraya dayalı hayvancılık yapılan bölge il ve ilçelerinde, büyük ve küçükbaş hayvanların su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılan sac sıvatların ardından beton sıvatların da dağıtımına başlandığı bildirildi.

Beton sıvatların montaj çalışmasını yerinde görmek için Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Beyoğlu köyüne giden DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, köye ait merada sıvatların kurulum çalışmalarını inceledi.

Demir, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük meralarının DAP Bölgesi'nde olduğunu ve meralardaki hayvanların su ihtiyacını karşılama konusundaki müşkülünü dikkate aldıkları için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Dağıtımı yapılacak sıvatların bu meralarda otlayacak hayvanların su ihtiyacının karşılanması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Bugün böylesine önemli bir konuda büyük bir sıkıntıyı bertaraf etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk etapta, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı yerleşim ve mera yerlerine konulmak üzere sac sıvatları dağıtıldı. Bunlar, kaynak kuruduğu zaman rahatlıkla taşınıp, su kaynağına aktarılacak sıvatlardı. Bir de bunlara kalıcı olması için betondan yapılma ve 700 kilogram ağırlığında, pabuçlara oturtulmuş sabit sıvatlar yaptırdık. Meranın durumuna göre hangisi tercih edilecekse onun kullanılmasını istedik. Estetik görünümlü ve sağlıklı olan bu çalışma ile sıvatsız köy kalmayacak. DAP İdaresi'ne bağlı bölge illerine Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'a 5 bin 400 adet sac sıvat dağıttık. Ayrıca 3 bin 600 adet beton sıvatla 2015 yılında toplam 9 bin adet sıvatın dağıtımı tamamlanmış olacak. Gelecek ilave talepler ise 2016 yılında karşılanacak."

Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi

Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi

Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi

Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi

Son Güncelleme: 11.08.2015 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.