28 Temmuz 2015 Salı 10:17
HDP Hakkari Milletvekili Zeydan

VAN  - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Ayhan Kahraman, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar" sözlerine ilişkin, "Kimse ordumuzun, devletimizin sabrını sınamasın" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Zeydan'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önceki gün terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı hava saldırılarına ilişkin, "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar" yönündeki açıklaması, bölgedeki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Kahraman, yaptığı açıklamada, HDP'li milletvekilinin sözlerini "küstahça" bulduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Çanakkale Savaşı'nda dünyaya destan yazan bir orduya kafa tutmanın kimsenin haddi olmadığını söyledi.

"Kimse ordumuzun, devletimizin sabrını sınamasın" diyen Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu açıklamasından dolayı kendisini nefretle kınıyorum. Hükümet, Çözüm Süreci'nde bütün iyi niyetiyle çabaladı ancak HDP ve onun uzantısı PKK da bu iyi niyeti suistimal etti. Bu suistimal sonucunda devletimizin ve ordumuzun iç güvenliği tehdit edenlere karşı savunma hakkını kullanarak başlattığı operasyonları olumlu buluyor ve destekliyoruz. Daha önce de yaptığımız açıklamalarda, 'Analar ağlamasın, gözyaşları akmasın' demiştik. Baştan beri dediğimiz gibi barış süreci tek taraflı yürüdü. Bu süreçte 13 köy korucusu arkadaşımız kalleşçe şehit edildi."

Kahraman, "Suruç'taki patlama, herkes de çok iyi biliyor ki yine PKK'nın işidir. Çünkü patlama esnasında hiçbir HDP'li yetkili veya yönetici orada değildi. Kendilerine soruyorum, güvenlik tedbirlerini acaba neden istemediler? Bundan yaklaşık bir ay önce de HDP Muş milletvekilinin koruculara yönelik tehditleri olmuştu. 30 yılda binlerce insanımızı şehit eden terör örgütünü 'barış gülü' olarak gösteren bir siyasi partiden demokrasi, barış beklemek mümkün mü?  Biz de Kürt'üz ve ülke insanımıza silah doğrultan PKK'yı terörist bir örgüt olarak görüyoruz. Terör, ülkemiz ve halkımız için tehdit olduğu sürece korucular olarak karşısında duracağız. Elini silahtan ve şiddetten çekmeyen PKK'yı özgürlük savaşçısı olarak gösteren siyasi parti anlayışlarını nefretle kınıyorum. Silahlı mücadeleye sarılsalar, bedelini de çok ağır ödeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

HDP Hakkari Milletvekili Zeydan

Son Güncelleme: 28.07.2015 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.