13 Mayıs 2015 Çarşamba 12:48
Hemşirelik Haftası

Sağlık Sendikası Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, 12-18 Mayıs tarihlerinde kutlanan Hemşirelik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, hemşirelerin çalışma koşulları ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasının gerekliliğine dikkat çeken Duman, ebeliğin ve hemşireliğin sevgiyle, şefkatle ve sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu belirtti.

Sendikası olarak sağlık çalışanlarının sorunlarına duyarsız kalmadıklarını kaydeden Duman, çalışanların yetersiz istihdama bağlı olarak iş gücünün arttığını, bunun büyük sorunlara neden olduğunu bildirdi.

Her sağlık kurumunda iş gücünün yeterince sağlanması gerektiğini anlatan Duman, istihdam rakamlarının arttırılması için gerekli girişimlerin yapılmasını istedi.

Duman, Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koymayı planladığı "taşeron" sisteminin sağlık çalışanlarını yıpratacağını ve sözleşmeli modelin kabul edilemeyeceğini aktardı.

Duman, mesajında şunlara yer verdi:

"Hemşirelik ve ebelik dediğimizde aynı zamanda annelikten bahsetmiş oluyoruz. Bu nedenle sendikal perspektifimizi belirlerken, çalışma koşulları ve sosyal haklar bağlamında politika geliştirirken, hem emeğin ve mesleğin sorunlarının çözmek hem de kadın emeğini çalışma hayatımız içinde güçlü tutmak hedefiyle hareket ediyoruz. Hemşirelerimiz, sağlık hizmetinin görünen yüzü, dışa yansımasıdır. Sorunlarını kimseye yansıtmadan bu hizmeti yerine getiren fedakar hemşirelerimiz, yoğun iş gücü ve çalışma şartları altında ezilmektedir. Vatandaşlarımıza hizmet sunulması söz konusu olduğunda, kendi sorunlarını bir kenara bırakan hemşirelerimiz, seslerinin duyulmasını beklemektedir. Bu düşüncelerle hemşirelerimizin günlerini tekrar kutluyor, sorunlarının çözüldüğü, emeklerinin karşılığını aldığı günler diliyoruz." 

Son Güncelleme: 13.05.2015 12:49
Anahtar Kelimeler:
Hemşirelik Haftası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.