10 Mart 2015 Salı 18:05
Heyelan korkusuyla evlerini boşaltıyorlar

VAN (AA) - Başkale ilçesine bağlı Tokluca Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan evlerini boşaltıyor.

İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan 50 haneli ve 350 nüfuslu Tokluca Mahallesi'nde baharın gelmesiyle birlikte heyelan korkusu ortaya çıktı.

Mahallede dağ yamacına kurulan 10 evden 6'sı bugüne kadar heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltılırken, 4'ün de yaşam sürüyor.

Evlerinde heyelan nedeniyle derin çatlaklar oluştuğunu anlatan Mahalle Muhtarı Osman Ersu, köyde karşılaştıkları bu sorunu yetkililere dilekçeyle bildirdiklerini söyledi.

Ersu, evini boşaltmak zorunda kalan ailelerin bir kısmının başka şehirlere göç ettiğini, bir kısmının ise köyde kalarak zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını belirterek, "Bu sorunumuza bir an önce kalıcı çözüm bulunmasını istiyoruz. Evlerin afet kapsamına alınması için yetkililere müracaata bulunduk. Bahar aylarını gelmesi ile korkumuz arttı" dedi.









Son Güncelleme: 10.03.2015 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.