18 Ağustos 2015 Salı 18:52
İspir Şehir Deresi ıslah çalışması

ERZURUM  - Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı proje kapsamında ıslah çalışması devam eden İspir Şehir Deresi'nde sona yaklaşıldı.

İlçenin içinden geçerek Çoruh Nehri'ne karışan dere suyu, hazırlanan proje ile modern bir görünüme kavuşarak ilçeye farklı bir görünüm kazandıracak.

İstinat duvarlarının son 450 metresinin tamamlandığı projede başlangıç noktasından Çoruh Nehri'ne kadar olan bin 35 metrelik mesafede her 25 metrede 70 santimetre yüksekliğinde setler oluşturulacak.

Dere yatağı 40-50 santimetreküp taşlarla kaplanarak, ortasından 2 metre genişliğinde ve 50 santimetre derinliğinde kanallar yapılarak dere suyu bu kanallardan akıtılacak.

Yüklenici şirket yetkilisi Kadir Turhan, satıh kaplama çalışmalarının dere suyu nedeniyle zor şartlarda yürütüldüğünü, bu nedenle çalışmanın bir ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.

İspir Şehir Deresi ıslah çalışması

İspir Şehir Deresi ıslah çalışması

İspir Şehir Deresi ıslah çalışması

İspir Şehir Deresi ıslah çalışması

Son Güncelleme: 18.08.2015 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.