14 Temmuz 2015 Salı 15:38
Kaçakların yardımına Mehmetçik yetişti

VAN  - Van'ın Başkale ilçesinde, vadide mahsur kalan Afganistan ve Pakistan uyruklu 101 kaçak, askerin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

Türkiye-İran sınırının güvenliğini sağlayan Başkale 4. Hudut Tabur Komutanlığı Sualtı Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, termal kameralarla keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında bir grubun yurda izinsiz girdiğini belirledi.

Kaçakların sınır hattında bir vadide mahsur kaldığını tespit eden Mehmetçik, bölgeye operasyon düzenledi. Bölgeye bir saatte ulaşan askerler, 12'si kadın ve çocuk olmak üzere Afganistan ve Pakistan uyruklu 101 kaçakla karşılaştı.

Mehmetçik, kaçakları Sualtı Hudut Bölüğünde misafir ederek, yemek, çay ve süt ikramında bulundu.

Yakını bulunmayan ve 15 yaşından küçük olduğu belirlenen 5 çocuğun Van Çocuk Esirgeme Kurumuna verileceği, Başkale Yatılı Bölge Okulunda misafir edilen diğer kaçakların ise hastanedeki sağlık kontrolünün ardından sınır dışı işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderileceği öğrenildi.

Son Güncelleme: 14.07.2015 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.