05 Ocak 2016 Salı 20:00
Liseye Kahraman Çocuklar Rölyefi

 Sarıkamış Harekatı'na katılan askerler için cepheye erzak taşıyan Erzurum Lisesi öğrencilerinin tasvir edildiği "Kahraman Çocuklar" rölyefi, 127 yıllık lisenin duvarına yerleştirilerek, açılışı yapıldı. 

Okul müdürlerinin çağrısıyla cepheye erzak taşıyan ve birçoğu zorlu koşullarda hastalanarak şehit olan Erzurum Lisesi öğrencileri, harekatın 101. yılında tarihi lisenin duvarına yerleştirilen rölyefle tasvir edildi. 

Sarıkamış Dayanışma Grubu ve Atatürk Üniversitesinin işbirliğiyle 2009 yılında yaptırılan ancak koruma kapsamındaki tarihi lise binasında sergilenmesi dava konusu olan rölyef, lehte sonuçlanan mahkeme kararının ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığınca muhafaza edildiği depodan çıkarılarak lise binasındaki yerine yerleştirildi. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, rölyefin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 101 yıl önce Erzurum Lisesi öğrencilerinin yaşlarından büyük bir sorumluluk üstlendiklerini ifade etti. 

O yıllarda Erzurum'da cephedeki askerlere erzak taşıyacak kimse kalmadığından bu görevin Erzurum Lisesinde okuyan öğrencilere düştüğünü anlatan Sekmen, "O günkü askerlerimize ve bugünkü şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu lisemiz 3 yıl mezun veremiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Milletimiz inşallah bir daha böyle bir gün yaşamasın" diye konuştu.

Törende daha sonra Erzurum Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve diğer yetkililer tarafından "Kahraman Çocuklar" adını taşıyan rölyefin açılışı yapıldı. 

Son Güncelleme: 05.01.2016 20:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.