07 Mayıs 2016 Cumartesi 21:01
Onlar için en değerli hediye bebek bezi ve işitme cihazı

HADİ ŞENGÜL - Erzurum'da maddi imkansızlıklarla baktıkları engelli çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken annelerin, Anneler Günü'nde yüzlerini güldürecek tek hediye bebek bezi ve işitme cihazı olacak. 

Güler Kocaman, yaklaşık 14 yıl önce oğlu Ömer'i dünyaya getirdikten sonra eşi tarafından terk edildi. Nurgül Yurdem ise 19 yıl önce dünyaya getirdiği otistik ve işitme engelli oğlu için adeta saçını süpürge etti. 

Anne Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otistik oğlu Ömer'in konuşamadığını ve tuvaleti geldiğinde haber vermediğini belirten Kocaman, "Ömer'in çok bez ihtiyacı var. Yemek yemesini bilmiyor. Çatal, kaşık kullanmasını bilmiyor. Yemeğini ben yediriyorum. Altı bezleniyor sürekli, bez ihtiyacı var." dedi.

Maddi durumun iyi olmadığını, Ömer'in engelli maaşıyla geçindiğini belirten Kocaman, şöyle konuştu:

"Ev kiramı hep onunla veriyorum, onunla geçinmeye çalışıyorum. Ömer'in bez ihtiyacı var, o yönden çok sıkışıyorum. Ömer, 10 yıldır eğitim alıyor. Oğlum doğunca eşim bizi terk etti. Ömer'i ben zor şartlar altında büyüttüm. Ömer, benim başımın tacı, hiç tuvaletini haber vermese de olur. Ben sağ olduğum müddetçe Ömer'e bakarım ama yarın öldüğüm zaman kim bakacak, onun ihtiyacını kim giderecek. Ben onları sıkıntı ediyorum. Oğlum ayakları üzerinde dursa rahat edeceğim ama bilmiyor."

- "Elimi tutmadan uyumuyor"

Anne Nurgül Yurdem ise oğlu Tevhit'in 8 aylıkken ateşli bir hastalık geçirdiğini ve birtakım rahatsızlıklar yaşadığını belirterek, "O arada kulak zarının delik olduğunu öğrendik. Hastalığı da böyle kaldı. Çok baktırdık ama bir çaresi de olmadı. Herkesin çocukları gibi elinde gül ile gelip 'Anneler Günün kutlu olsun' demesini çok isterdim, dünyalar benim olurdu. Ama ne yapalım, bunu da kabullenmişiz. Kabul etmişiz kendi evladımız" diye konuştu.

Tevhit'in gece yatarken kendi elini tutmadan yatamadığını ve her zaman kendisini aradığını ifade eden Yurdem, "Dışarıya çıksak beraber, içeride de beraber. Ne bir bayram, ne bir seyran, hiçbir yere gidemiyoruz. Bazen bunları dışlıyorlar ama başından geçen biliyor. Geçmeyen bilmez bunu. Onu çok aşırı derecede seviyorum. Körpe çocuk gibi de sevgisi var. 4 çocuğum var, en küçüğü Tevhit. Ama üçü bir yana bu bir yana. Tevhit'in sevgisini Allah'ım daha çok vermiş."

Yurdem, Tevhit'in işitme cihazına ihtiyacı olduğunu ve maddi durumlarının iyi olmadığını belirterek, hayırseverlerden yardım istediğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 07.05.2016 21:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.