06 Ocak 2016 Çarşamba 11:48
Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Van'da tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

IPARD II Programı tanıtım toplantısında konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne aday ülkelerden biri olduğunu anımsattı.

Kredi kullandırılma fırsatı sunulan 42 il arasında yer alan Van'ın, şanslı illerden biri olduğunu belirten Taşyapan, şöyle konuştu:

"TKDK'nın üreticilere 40 milyon lira hibe desteği sağladı. Bu kaynakları iyi kullanmalı, iyi değerlendirmeliyiz. Bugün tanıtımını yaptığımız TKDK'nın IPARD-II Programı, bitkisel üretimden kırsal turizme, balıkçılıktan süt üreticiliğine kadar pek çok alanda üreticilere yatırım desteği sağlamakta. Üretim önemlidir. Ancak pazarlamak, tüketiciye ulaşmak daha önemli bir iştir. Burada hem üreticilerimize hem pazarlamacılarımıza hem de proje üretecek uzmanlara büyük görevler düşmektedir. AB projelerinde il olarak önde gelen illerden biri konumundayız. Bu yarışta da Van olarak mutlaka önde olmalı, inşallah IPARD II ile de daha çok kaynağı ilimize kazandırmanın yarışı içinde olmalıyız." 

Yapılan işlerde en iyisini yapma gayreti gösterilmesi gerektiğini belirten Taşyapan, TKDK, DAKA, KOSGEB gibi destek kurumlarının, üreticilerin, yatırımcıların, işini geliştirmek isteyenlerin emrinde olduğunu kaydetti.

Taşyapan, "Bu vesileyle 2012 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren İl TKDK çalışanlarına, proje üreticilerine ve müteşebbislere, Van'ın kalkınması için gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür ederim" dedi.

IPARD-I Programının Van ili proje verilerini aktaran TKDK İl Koordinatörü İbrahim Başak ise IPARD-I ile 138 projeye 40 milyon lira hibe yapılarak, 301 kişiye istihdam imkanı sağlandığını ifade etti.

Başak, "IPARD-II 2014-2020 yıllarını kapsamaktadır. Program dahilinde 801 milyon avro AB katkısı, 244 milyon avro Türkiye katkısı olmak üzere 1 milyar 45 milyon avro hibe kullandırılacaktır. TKDK, önümüzdeki dönemde kırsal alanların sürdürülebilir kalkınması için yeni sektörler ve daha yüksek hibe oranlarıyla desteklerine devam edecektir" dedi.

Program Başak'ın, Taşyapan'a plaket takdimiyle sona erdi.

Son Güncelleme: 06.01.2016 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.