21 Nisan 2015 Salı 15:20
Psikiyatri hastalarının eserleri sergilendi

ERZURUM  - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi hastalarınca yapılan ahşap boyama ve el sanatları eserleri sergilendi.

Hastanenin fuaye alanında açılan 11. Geleneksel El Sanatları Sergisinde, psikiyatri servisi hastalarının 100'ün üzerinde ahşap boyama eseri sergilendi.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, açılışta yaptığı açıklamada, psikiyatri servisinde yatarak tedavi edilen hastaların, bir yıllık çalışmalarının yer aldığı serginin, geleneksel hale geldiğini belirtti.

Pek çok psikiyatri hastalığında meşguliyet tedavisinin çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir şeylerle meşgul olması, bir şeyler ürettiğini görmesi, kişinin hem sosyal hayata dönüşünü kolaylaştırır hem de tedavi süresini kısaltır. Kullanılan ilaç dozlarının bile azaltılmasını sağlayabilir. Bu tür etkinlikler biraz daha fazla sayıda ve zamana yayılarak yapılacak. Özellikle hem kronik psikiyatrik bozukluğu olan hastalarımızın tedavisi belli bir disiplin altında yapılabilecek hem de hastaların ilaç kullanımı kontrol altında olup bunların daha sağlıklı ve daha normale yakın haldeyken toplum içerisinde olmalarını sağlayacağız."

Psikiyatri Uzm. Dr. Fatma Eren de kısmi tedaviye cevap vermiş, bu işleyişe uyum sağlayabilecek hastaların bu aktiviteye katıldığını ifade ederek, "Genellikle  eserlerde doğa desenleri seçildi. Çünkü bunların rahatlatıcı etkisi var. Bazı hastaları biz yönlendiriyoruz, bazıların da tercihi bu yönde oluyor. Açtığımız sergiden elde edilen geliri önümüzdeki yıl açacağımız serginin hazırlıkları için malzeme alımında kullanacağız" dedi.

Açılışa Genel Sekreterlik Mali Hizmetler Başkanı Metin Tekin, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Remzi Arslan, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Mahmut Avcı, hastane yönetimi, doktorlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Son Güncelleme: 21.04.2015 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.