18 Ağustos 2015 Salı 19:17
Şehit köy korucusunun cenazesi toprağa verildi

ERZURUM   - Erzurum'un Şenkaya ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan köy korucusu Yakup Aktürk'ün cenazesi, Akşar köyünde toprağa verildi.

Erzurum Adli Tıp Kurumu önünde düzenlenen törenin ardından cenaze aracına taşınan Aktürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, yoğun güvenlik önlemi altında Şenkaya ilçesine bağlı Akşar köyüne götürüldü.

Türk bayraklarıyla donatılan köyde tabuta sarılan Aktürk'ün annesi, eşi, çocukları ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Acılı aile, kadın komutanlar tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Akşar Köyü Yeni Cami bahçesinde kılınan cenaze namazı sonrası okunan dualar ve "tekbir"ler eşliğinde köy mezarlığına taşınan şehidin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu sırada şehidin yüzünü görmek isteyen bazı yakınları, mezarı başında fenalık geçirdi.

Öte yandan şehit korucu Aktürk'ün 20 gün önce bir kızının dünyaya geldiği, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uzman çavuş olarak görev yapan oğlu Tayfun Aktürk'ün de babasının cenaze törenine yetişemediği öğrenildi.

Törene şehidin ailesinin yanı sıra Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Şenkaya Kaymakamı Ahmet Özkan, Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son Güncelleme: 18.08.2015 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.