02 Ocak 2016 Cumartesi 09:50
Sur'daki Terör Saldırısına tepki yağdı

 Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün akşam şehit düşen özel harekat polisi Orhan Dilekçi'nin (49) Erzurum'daki babaevi yasa büründü.

Sur’daki terör saldırısında yaralanan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde şehit düşen Dilekçi’nin acı haberi, Uzundere ilçesinde yaşayan ve kent merkezinde bulunan akrabalarının yanına gelen babası Mehmet Dilekçi ve yakınlarını yasa boğdu.

Haberin duyulmasının ardından şehidin amcasının kent merkezindeki Şükrüpaşa Mahallesi'nde bulunan evine Türk bayrakları asıldı. Taziyeleri burada kabul eden baba Mehmet Dilekçi, oğlu ile son olarak perşembe günü saat 22.00 sıralarında görüştüğünü söyledi. 

Baba Dilekçi, şunları ifade etti:

"Kendisini ben aradım. O da bana yemek yediğini ve vardiyaya gideceğini söyledi. Ben de ona, 'Oğlum kendine dikkat et. Eve gelecek misin?' dedim. O da bana 'Baba belli değil' diye cevap verdi. Yaralanma haberini, orada özel harekatçı yeğenim vardı öbür timde, o bana söyledi. Zaten hastaneye o kaldırmış arkadaşlarıyla beraber. O bana 'Amca, Orhan sağ ayağından yaralandı. Başkalarından değişik duyarsın ben haber vereyim' dedi. Şifreli konuştu, ben anladım. Kalktım buraya geldim ve saat 18.00'de ölüm haberini aldım."

Evli ve 3 çocuk babası Dilekçi'nin Erzincan Emniyet Müdürlüğünde çalıştığı ve geçici görevle Diyarbakır’a gittiği öğrenildi. 

Şehit polisin cenazesi, pazar günü kılınacak cenaze namazının ardından Uzundere ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi'nde toprağa verilecek.

Sur'daki Terör Saldırısına tepki yağdı

Sur'daki Terör Saldırısına tepki yağdı

Sur'daki Terör Saldırısına tepki yağdı

Sur'daki Terör Saldırısına tepki yağdı

Sur'daki Terör Saldırısına tepki yağdı

Son Güncelleme: 02.01.2016 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.