10 Mart 2015 Salı 10:54
Tarihi mekanları turizme kazandıracaklar

KARS (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars'ta, restorasyonu devam eden tarihi mekanlar da kazandırılarak, turizm faaliyetinin 12 yıla yayılması hedefleniyor.

Kars'taki, Ani Antik kenti, Kars Kalesi, Hasan Harakani Türbesi, Fethiye Cami, Kars Müzesi, Havariler Kilisesi, Katerina Köşkü'nün de aralarında bulunduğu tarihi eserlere yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Almanya, Hollanda, İtalya, Polonya ve Rusya'dan gelen turistler, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kış turizminin yanı sıra Kars merkez ve ilçelerindeki tarihi ve turistik mekanları ziyaret ediyor.

Kış turizmi açısından önemli yere sahip olan kentte, restorasyon çalışmalarının ardından tarihi mekanlar da turizme kazandırılarak, bu faaliyetin 12 yıl yapılması amaçlanıyor.

Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars bölgesinde iki yıl içerisinde turizmde önemli gelişmelerin yaşanacağını belirterek, kentin doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerinin turizm amaçlı değerlendirilmeye başlandığını söyledi.

Her geçen gün turizm potansiyelinin arttığına dikkati çeken Doğanay, "Tarihi mekanların restorasyon çalışmalarının tamamlanması, konaklama ve sportif faaliyetlerin yapılacağı projelerin hayata geçmesiyle Kars'ta 12 ay turizm faaliyeti yapılabilecek. Bu alanda önemli ivmeler kaydedildi" dedi.

Doğanay, Kars merkez ve Ani Antik bölgesinde restorasyon çalışmalarının devam ettiğini, turizmin 12 ay yapılması için önemli projelerin de hayata geçirileceğini belirtti.

Ani Antik kenti başta olmak üzere kültür, inanç, doğa gibi alternatif turizm destinasyonlarına turistlerin ilgi göstermeye başladığına dikkati çeken Doğanay, şunları kaydetti:

"Sarıkamış'ta Katerina Köşkü, tarihi konaklar, cami ve kiliseler gibi inanç turizmine yönelik, şehitlikler, anıtlar gibi kültür varlıklarının yanı sıra yayla, av turizmi gibi alternatif turizm çeşitlerini önümüzdeki yaz döneminden başlayarak, geniş kapsamlı bir şekilde bölgemizi ziyaret eden konuklara sunacağız. Geçen yıl 30 bini yabancı 120 bin turist bölgemizdeki tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti, kış turizm faaliyetlerine katıldı. Turizm işletme belgeli konaklama tesislerinde 14 bini yabancı, 87 bin turist konakladı."

Doğanay, "Bir yıl içerisinde 120 binin üzerinde turist bölgemizi ziyaret etti. Hedefimiz iki yıl içerisinde bunu 1 milyon kişiye çıkarmak. Bu manada bakanlığımızın ve ilgili birimlerin çalışmaları aralıksız sürdürülüyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.03.2015 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.