13 Ağustos 2015 Perşembe 18:35
Tedavisi tamamlanan kuşlar doğaya salındı

VAN- Van Gölü havzasında avcıların hedefi olan ve doğada yaralı bulunduktan sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen kuşlar, doğaya salındı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bilinçsiz avcılar tarafından vurulduktan sonra YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınan yabani hayvanlar, veteriner hekimlerinin gerçekleştirdiği ameliyatlarla sağlığına kavuşuyor.

Veteriner Fakültesi bünyesinde üç yıl önce kurulan merkezde, özellikle avcıların hedefi haline gelen veya doğa koşulları nedeniyle yaralanan ya da hastalanan hayvanlar tedavilerinin ardından yeniden doğal yaşam alanlarına bırakılıyor.

Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü görevlileri ile duyarlı vatandaşlarca merkeze getirilerek tedavi edilen iki şahin, bir orman kartalı, bir leylek ve bir kerkenez, Doğa Koruma Milli Parklar 14. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit ve bölge müdürlüğü ekipleri tarafından Edremit ilçesine bağlı Çiçekli Mahallesi'nde doğaya salındı.  

- "7 ayda 27 yaban hayvanı tedavi edilerek doğaya bırakıldı"

Kuşların salınmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Başyiğit, yaban hayvanlarının bilinçsizce avlanmaması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti. 

Van kırsalında ve çevre bölgelerden kendilerine teslim edilen yaban hayvanlarının kurtarılması konusunda YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'yle koordineli çalıştıklarını ifade eden Başyiğit, şöyle konuştu:

"Hayvanlarımız genellikle ateşli silahlarla yaralanmakta. Bu konuda herkesin hassas olması gerekiyor. Bu hayvanların yaşam hakkı var, bunlar doğal denge için çok önemli canlılarımız. Bu yüzden onları korumamız gerekiyor. İlk 7 ay içerisinde bize yaralı olarak getirilen 27 yaban hayvanı, tedavilerinin ardından doğaya bırakılmıştır. Vatandaşlarımızın da yapmış olduğumuz uyarıları dikkate almalarını arzuluyoruz."

Merkezin kurulduğu günden bu yana çok sayıda hayvan türünün sağlığına kavuşmasını sağladığını belirten Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan da yaban hayvanlarının nesillerini korumak için çalıştıklarını söyledi.

 Aslan, "Müdürlüğümüzle yaban hayvanlarının korunması konusunda ortak çalışmalarımız devam etmekte. Özellikle kanatlı hayvanlarımızın üreme ve göç noktalarındaki doğal yapının bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Tedavisi tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Tedavisi tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Tedavisi tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Tedavisi tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Tedavisi tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Tedavisi tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Son Güncelleme: 13.08.2015 18:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.