12 Haziran 2015 Cuma 19:01
Terörün acısını unutamadı

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde iki eşi ve kayınbiraderi teröristlerce şehit edilen Nezehat Üstündağ'ın yaşadığı acılar hafızasındaki yerini koruyor.

Şenkaya'da 1987 yılında önce korucu olan eşi Mühendis Üstündağ'ı şehit veren Üstündağ (50), daha sonra kayınbiraderi Ekrem Üstündağ ile evlendirildi.

Nezehat Üstündağ'ın ikinci eşi Ekrem Üstündağ ile yine korucu olan diğer kayınbiraderi Yasin Üstündağ da 1992 yılında şehit düştü.

Üstündağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dokuzelma köyünde ikamet ettikleri dönemde, ilk eşinin 1984'te bir öğretmenin de şehit olduğu çatışmada yaralandığını ifade etti.

Üstündağ, eşinin 1985'te askere gittiğini ve döndükten sonra tekrar göreve başladığını anlatarak, "1987'de 11 PKK'lı eşimin önünü kesiyor. PKK'lılar eşimin gözlerini, kollarını bağlayıp, Allahuekber Dağları Ayıdere mevkisine götürüyor, sonra silahla vuruyor" dedi.

İlk eşinden iki çocuğu olduğunu anlatan Üstündağ, olaydan 5 yıl sonra, evli ve iki çocuklu kaynı Ekrem Üstündağ ile evlendirildiğini ifade etti.

Üstündağ, "Sonra eşimi ve kayınbiraderim Yasin Üstündağ'ı da güvendikleri için korucu yaptılar. Ekrem'den bir çocuğum oldu. Altı aylık hamileyken de bir akşamüstü PKK'lılar geldi, eşimi ve kayınbiraderimi götürdüler. Onları ilk eşimin mezarı başında vurarak öldürdüler. Eşime ve kaynıma 35'er, 40'ar kez ateş ettiler. Orada ağıt yakarken, bana da ateş ettiler ve kurşun başımın üzerinden geçti" diye konuştu.

Yaşadığı acıları unutamadığını belirten Üstündağ, 4 çocuğunu çok zor şartlarda büyüttüğünü ifade ederek, 22 yaşında dul kaldığını, terörün acılarını hiç unutmadığını belirtti.

Üstündağ, "Hep aklımda. İlk eşim Mühendis'in fotoğrafına baktığımızda hep aynı acıyı yaşıyoruz. O saldırılar rüyalarıma giriyor" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 12.06.2015 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.