04 Eylül 2015 Cuma 18:52
Top sektirirken keşfedildi, milli takıma yükseldi

Milli Kadın Futbol Takımı'nın başarılı forveti ve kaptanlarından 25 yaşındaki Yağmur Uraz, çocukluğunda mahalledeki erkek yaşıtlarıyla iddiasına top sektirerek tanıştığı futbolda, milli takıma uzanan kariyeriyle dikkati çekiyor. 

Futbol topuyla aşinalığı 9 yaşında başlayan Uraz'ın hayatı, mahalledeki erkek çocuklarla iddiasına top sektirme yarışı yaparken, spora yönlendirilmesiyle değişti.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar oynadığı kulüplerde çok sayıda şampiyonluk yaşadığını belirten Uraz, futbola başlangıcını şöyle anlattı:

"Mahalledeki erkek arkadaşlarla kolasına iddiaya girip top sektirme yarışı yapıyorduk. Hep ben kazanıyordum. Babamın kuru yemiş dükkanı olduğu için kolayı da oradan alıyorlardı. Daha sonra mahalledeki erkeklerle futbol oynamaya başladım. Sokakta erkeklerle top oynarken beni gören bir büyüğümüz bana 'kadın futbol takımları var, seni oraya yönlendireyim' dedi. Tabi o zamanlar 10 yaşındaydım. Onun da desteğiyle bir kulüpte futbol oynamaya başladım. Dönüm noktam o oldu diyebilirim. Çünkü bayan futbol takımlarının olup olmadığını bilmiyorduk. O abla sayesinde futbol hayatım başladı." 

 

- "Milli takımda en çok gol yüzdesine sahip oyuncuyum"

 

Uraz, futbolda elde ettiği başarıda ailesinin de büyük katkısı olduğunu belirtti. Ailelerden kız çocuklarını kısıtlamamasını, onlara destek olmalarını isteyen Uraz, şunları kaydetti: 

"Aileler genelde kız çocuklarının fiziği bozulur, bacakları çapraz olur diye futbol oynamalarını istemiyorlar ama ailem bana her zaman destek oldu. Bugünlere gelmeme onlar vesile oldu. Bu sayede 16 yaşında milli takıma girdim. 9 yıldır milli takımda oynuyorum. Şimdi milli takımın forvet oyuncusuyum ve aynı zamanda kaptanlarından biriyim. Oranlara baktığımızda da milli takımda en çok gol yüzdesine sahip oyuncuyum."

 

Son Güncelleme: 04.09.2015 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.