10 Ağustos 2015 Pazartesi 15:56
Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay:

ERZURUM   - Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi Nihat Altay, tasitli alışverişlerdeki 7 günlük cayma süresi kapsamına kredi kartıyla yapılan alışverişlerin de eklenmesi gerektiğini belirtti.

Altay, yaptığı yazılı açıklamada, taksitli alışverişlerde uygulanan 7 günlük cayma hakkının birçok vatandaşın sorununa çare olmadığını belirtti.

Yönetmelikte değişiklik yapılarak, kanun maddesinin faydalı hale getirilmesi gerektiğini aktaran Altay, açıklamasında şunları kaydetti:

"6502 sayılı Tüketici Kanununun 17. Maddesine göre vatandaşların taksitli alışverişlerde ürünü aldığı günden itibaren 7 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin, cezai şart ödemeksizin cayma hakkı bulunmaktadır. Ancak 17. maddeye ait yönetmenliğe göre cayma hakkı kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişler için geçerli değildir. Bu da vatandaşın sorununa çözüm olmayarak fayda sağlamamaktadır. Günümüzde taksitli alışverişlerin büyük kısmını kredi kartı ile yapılan alışverişler oluşturmaktadır. Senetle veya defterlerle yapılan tasitli alışverişler çok azaldığı gibi yakın zamanda tamamen bitecektir. Mesafeli satışlarda kredi kartı veya senet şartına bakılmaksızın iade hakkı bulunmaktadır. Aynı şartın taksitli alışverişler içinde geçerli olması gerekrmektedir. Bu yüzden tasitli alışverişlerdeki 7 günlük cayma süresi kapsamına kredi kartıyla yapılan alışverişler de eklenmelidir."

Son Güncelleme: 10.08.2015 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.