22 Nisan 2015 Çarşamba 13:05
TÜMSİAD, milletvekili adayı Fırat'a yönelik saldırıyı kınadı

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, Tekman'da AK Parti Erzurum milletvekili adayı Abdurrahim Fırat’a yapılan saldırıyı kınadı.

Burucu, Fırat'a ve aracına yönelik yapılan saldırının demokrasiye vurulan bir darbe olduğunu belirtti.

Burucu, emniyet güçlerinden bu olayın faillerinin yakalanarak gerekenin yapılmasını istediklerini söyleyerek, "Hiç kimse demokrasinin üzerinde hareket etme hakkına sahip değil. Yapılan saldırı çok çirkin ve demokrasiye darbedir" dedi.

Fırat'a yönelik baskı kurma çabalarının beyhude olduğuna vurgu yapan Burucu, sandıkta özgür iradenin hakim olması gerektiğini kaydederek, sandığa taşla müdahale yerine, demokratik bir kazanım olan oy verme yoluyla mücadele gerektiğine dikkat çekti.

Burucu, şöyle devam etti:

"Sivil toplum kuruluşları olarak millet iradesinin tecelli etmesi gerektiğine inanıyoruz. Partisi ve etnik kökeni ne olursa olsun, seçmen üzerinde fiziki baskı uygulamak asla kabul edilemez. Emniyet güçlerimizin bu yaşanan üzücü olaya ve bundan sonra muhtemel çıkabilecek olumsuz hareketlere karşı hassasiyet göstermelerini ve müdahalede bulunmalarını istiyoruz. Devletimizin bu konuda seçmene sahip çıkacağına, sandıktan özgür iradenin çıkması için herkesin elinden geleni yapacağına gönülden inanıyoruz. Yapılan menfur saldırıyı kınıyor, Fırat'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Son Güncelleme: 22.04.2015 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.