05 Eylül 2015 Cumartesi 19:48
Van Denizi Su Sporları Festivali

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "6. Van Denizi Su Sporları Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde düzenlenen festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılışta konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Gölü'nün yörenin en önemli güzelliklerinden biri olduğunu belirterek, bu değerden yeterince faydalanılamadığını söyledi. Bu tür etkinliklerle bölgenin güzelliklerinin tüm dünyaya gösterilebileceğini anlatan Taşyapan, şöyle konuştu:

"Bu güzellikleri gören insanlar, buraları yakından tanımak ve etkinliklere katılmak amacıyla buraya gelecektir. Onların buraya gelmesiyle hem turizm hem de ticaret canlanacak ve denizimiz ilimize, bölgemize büyük katkılar sunacaktır. Bu kapsamda hem gençleri hem sporcuları motive etmek, onları burada yarıştırmak hem de bu denizimiz ile bağımızı kuvvetlendirmek amacıyla her yıl festival düzenleniyoruz. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Festivalde, İstiklal Marşı'nın okunması sırasında, kentte görev yapan asker ve polislerden kurulu gönüllü Van Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) dalgıçlarının su altından Türk bayrağı ile çıkması vatandaşlardan büyük alkış aldı. 

Açılış töreninin ardından kano yarışmaları ile başlayan festival, kürek, yelken ve yüzme yarışmalarıyla devam etti.

Festivalde flyboard ve dragon gösterileri beğeni topladı.

Son Güncelleme: 05.09.2015 19:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.