28 Ağustos 2015 Cuma 16:45
Van'daki turizmcilerden teröre tepki

VAN  - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son günlerde artan terör olaylarına Van'daki turizmciler de tepki gösterdi. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu üyeleri ve kentte faaliyet yürüten turizm işletmecileri Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) önünde bir araya geldi.

Bölgede yaşanan terör olayları gerekçe gösterilerek otel rezervasyonları, turlar ve Akdamar Adası'nda yapılması planlanan ayinin iptal edilmesiyle turizm sektörünün sekteye uğradığı dile getirildi.

TÜRSAB Van Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, bölgedeki olayların bir an önce bitmesini istediklerini söyledi.

Terör olayları nedeniyle çok büyük zarar gördüklerini ifade eden Özgökçe, "Çatışmanın ne ülkemize ne bölgemize ne de esnafımıza hiçbir faydası yok. Aksine çok büyük zararlar görüyoruz" dedi.

Van TSO Başkanı Necdet Takva da 24 Temmuz itibariyle başlayan olaylar nedeniyle kaygı ve endişelerini paylaşmak üzere toplandıklarını anlattı.

Çözüm Süreci ile ekonomiden sosyal ve siyasal hayata kadar toplumsal yaşamın tüm alanlarında büyük rahatlama yaşandığını anımsatan Takva, şöyle konuştu:

"Deprem sonrası ekonomisi, sosyal yaşamı ve turizmi dibe vurmuş kent, barış sürecinin de katkısıyla ayağa kalkmış ve en son geçtiğimiz Ramazan Bayramı dolayısıyla Van'a gelen turist sayısında ciddi artış olmuştu. Marka otellerin Van'a yatırım yapmasıyla yerel ve uluslararası tur operatörlerinin Van'ı ve bölgeyi tur destinasyonlarına alması, ilimizde ciddi bir ekonomik rahatlama ve yatırım yapma ortamı yaratmıştı. Yine Van turizmi ve ticaretinin en önemli ayağı olan İran ile sınır kapısının en kısa zamanda açılması, eylül ayı içerisinde İstanbul-Van-Tahran tren turu yapacak olan acentelerimizin mağduriyeti, şimdiden çözülmesi gereken önemli bir konu."

Van'da inanç turizmi için ayrı bir önemi olan Akdamar Kilisesi ayininin ve ayin turlarının bu yıl için iptal edilmesinin de kent ekonomisi ve turizmi için ayrı bir sıkıntı olduğunu anlatan Takva, "TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu ve ildeki otelciler olarak bölgemiz, ortak geleceğimiz, çocuklarımız, gençlerimiz ve en önemlisi insan ölümlerinin olmaması için 'barış' diyoruz" dedi.

Takva, basın mensuplarının "10-13 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan turizm fuarının yapılıp yapılmayacağı" sorusu üzerine, "Birçok firmanın katılımı iptal etmesine rağmen fuarın yapılması için elimizden geleni yapacağız. Geçmişte biz çadırlarda da fuarlar yaptık. Bu yıl da yine fuar ve kongre merkezinde bunu inatla yapacağız. Kentimize gereken sahipliği gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.  

Van'daki turizmcilerden teröre tepki

Van'daki turizmcilerden teröre tepki

Van'daki turizmcilerden teröre tepki

Son Güncelleme: 28.08.2015 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.