26 Ocak 2018 Cuma 09:44
Bölgede yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü tarafından Doğu Anadolu Bölgesi için yer yer yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceğinin tahmin edileceği belirtildi. Yağışların Hakkari, Bitlis ve Van’ın güney ilçelerinde yer yer yoğun olması beklendiği ifade edilen açıklamada, “Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği, rüzgarın ise güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bölgede en düşük sıcaklık Van’da sıfır ile 1, Bitlis’te sıfır ile 3, Hakkâri’de sıfır ile 3 ve Muş’ta 1 ile 3 derece olarak ölçülmüştür. En yüksek sıcaklıkların ise Van’da 5, Bitlis’te 2, Hakkâri’de 2 ve Muş’ta 3 derece olması bekleniyor” denildi.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise, etkili olan kar yağışı nedeniyle 34 yerleşim yeri yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.