11 Şubat 2018 Pazar 14:51
Çaldıran Kayak Merkezine yoğun ilgi

Van’ın Çaldıran Belediyesi tarafından kurulan kentin ikinci kayak merkezi, bir ayda binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Çaldıran Belediyesi tarafından termal kaynakların bulunduğu bölgede kurulan ve Van’ın gözde mekanları haline gelen kayak merkezi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Türkiye’nin en soğuk bölgelerinden biri olan 2050 rakımlı Çaldıran’da kurulan kayak merkezini bir ayda binlerce kişi ziyaret ederek kayak keyfini yaşadı. Çevre il ve ilçelerden de gelen kayak severler, saatlerce kayarak güzel bir gün geçiriyorlar. Kayak merkezinde milli kayakçıların yetiştirilmesi için çalışmalar başlatılırken, belediye tarafından buz pateni pistinin yapım çalışmalarına ise başlandı.

Snowboard, kayaklı koşu ve kuzey kombine kayak sporlarının yapıldığı kayak merkezi, hafta sonları kayak severlerle adeta dolup taşıyor. Kar yağışının az olması nedeniyle Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezinde kayak sezonunun açılmaması, Çaldıran’daki tesislere olan ilgiyi hayli arttırdı. İlk defa kayak yapanlara ise eğitmenler tarafından eğitim veriliyor.

“Potansiyeli fırsata çevirmek istedik”

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Çaldıran ilçesinin Türkiye’nin soğuk ilçesi olduğunu belirterek, “Biz de bu potansiyeli fırsata çevirmek istedik. Türkiye’de şu an doğal kar olan nadir pistlerden bir tanesi de bizim Çaldıran Termal Kayak Merkezimizin pistidir. Bu sene bu işin yapılabilirliğini göstermek adına belediye olarak çalışmaya başladık ve vatandaşlarımıza yönelik bir pist çalışmamız oldu. Takip ettiğimiz kadarıyla ilçe dışından yoğun şekilde ilgi olduğunu gördük” dedi.

Kayak merkezi, termal kayak konseptine sahip

Teknik ekiple pistin başlangıç noktasının daha da ilerisine giderek incelemelerde bulunduklarını söyleyen Dundar, “Bu pistin daha da uzatılması, daha büyük mekanik tesislerle desteklenmesi için çalışmalarımızı inşallah önümüzdeki sezonda yine devam ettirmeyi planlıyoruz. Buranın diğer bir ayrıcalıklı özelliği de termal kayak konseptine sahip olmasıdır. İlçemizde 92 derece sıcaklığa varan şifalı termal sular da bulunmaktadır. Biz hem kış sporlarını hem sağlık turizmi olanaklarını bir arada vatandaşlarımıza sunmayı planladık. Birinci etabını hayata geçirdik, inşallah önümüzdeki sezonda özel sektörün de otel yatırımları ile daha donanımlı kayak merkezi haline gelecektir” diye konuştu.

“Buz pateni pisti yapımına başladık”

Çaldıran’ın 2050 rakımda ve soğuk bir ilçe olması nedeniyle çocukları özellikle kış sporlarında yetiştirerek milli takıma göndermek istediklerini ifade eden Tekin Dundar, “Ülkemizi uluslar arası müsabakalarda temsil etmek için çalışmalarımız oldu. Kulüp bünyesinde küçük yaştan itibaren çocuklarımızı yetiştirmeye başladık. İnşallah önümüzdeki sezona yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra sadece kayakla yetinmedik, burası soğuk bir memleket olduğu için buz pateni ve buz hokeyi pistleri yapım çalışmalarına başladık. Özellikle Buz Pateni Federasyonu Başkanımızın da katkılarıyla ufakta olsa buz pateni pisti yapımına başladık. Doğal olarak zaten burada bu işin yapılması zor değil, çünkü hava sıcaklığı sürekli eksinin altındadır. Eksi 40’larda olan soğuklar var, bu imkanları değerlendirerek vatandaşlarımıza, ilçe ekonomisine katma değer olarak sunmayı planladık ve çalışmalarımıza başladık” şeklinde konuştu.

Kaymak için Çaldıran’a gelen vatandaşlar ise, ilçede kayak tesisinin olmasının güzel olduğunu belirterek, “Çaldıran ilçemizde tesislerin olmasını gıpta ile izliyoruz. Bölgemizde böyle yerlerin olmaması bir eksiklikti. İlçede böyle bir tesisin açılmasını yeni duyduk. Bu da bizleri mutlu etti. Hafta sonu tatilimizi buraya gelerek geçirmeye çalışıyoruz. İlk defa kayak yapanlara kayak hocalarının eğitimi vermesi de bir o kadar güzel. Böyle bir tesisin kurulmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederiz” dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.