30 Ocak 2018 Salı 14:53
Dereceye giren öğrenciler umreden döndü

Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2. Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye girerek umreye gönderilen öğrenciler, kutsal topraklardan döndüler.

Tuşba Belediyesi ve Sancaktepe İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMMDER) işbirliğinde hazırlanan 2. Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren 8 öğrenci ve 3 refakatçi, 15 gün önce kutsal topraklara gönderilmişti. Kutsal topraklara gönderilen 11 kişi, bugün Tuşba Belediyesi tarafından Van Ferit Melen Havalimanında çiçeklerle karşılandı.

Karşılama programı sonrası açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, umreye gönderilen öğrencilerin kutsal topraklar ziyaretleri sırasında özellikle Afrin için dua ettiklerini belirtti. 2. Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nda katılımcılara toplam 15 bin kitap dağıttıklarını anımsatan Başkan Özgökçe, “Yarışmada başarılı olan kardeşlerimizi SİMMDER ile birlikte umreye gönderdik. Kendiler kutsal toprakları ziyaret ettiler. Mekke’yi, Medine’yi ve bütün kutsal beldeleri ziyaret ettikten sonra gelen kardeşlerimiz, memleketimiz ve özellikle Afrin için dualarda bulundular. Yaklaşık 15 bin kitap dağıtmıştık. Tuşba, İpekyolu, Edremit ve Gevaş’ta dereceye giren kardeşlerimiz, kendilerine vermiş olduğumuz sözün gereği olarak umre ziyaretini gerçekleştirip Van’a geri döndüler” dedi.

Benzer programları artırarak devam ettireceklerini söyleyen Özgökçe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki dönemde bunu artırarak devam ettireceğiz. İslam’ın ilk emri olan ‘oku’mayı kardeşlerimize tavsiye ediyoruz. Bizlerde belediye olarak dereceye giren öğrencilerimize sahip çıkıyoruz.”

Umreye gidenler, kutsal topraklardaki yolculuğun ardından duygularını paylaşarak, özellikle Afrin operasyonu için Türkiye’ye dua ettiklerini söylediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.