15 Şubat 2018 Perşembe 16:06
Jandarma Genel Komutanı Çetin Van’da

VAN (İHA) – Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Van’ın doğunun incisi olduğunu belirterek, “Batıda nasıl İzmir güzelse, doğuda da Van ilimiz çok güzel. Van’ın bende çok ayrı bir yeri var. Vanlı hemşehrilerimizi çok seviyoruz” dedi.

Kentteki birlikleri ziyaret ve denetlemek amacıyla Van’a gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Van Valiliğini ziyaret etti. Beraberindeki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Jandarma Muharebe Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu ve 6. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Şahin Yenilmez ile valiliğe gelen Korgeneral Çetin, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve vali yardımcıları tarafından karşılandı. İlk olarak valilik şeref ziyaret defterini imzalayan Orgeneral Arif Çetin, daha sonra makama geçti. Gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili bilgi veren Jandarma Genel Komutanı Çetin, “Van doğunun incisi, doğunun Paris’idir. Batıda nasıl İzmir güzelse, doğuda da Van ilimiz muhteşem, çok güzel. Tarih ve kültürel yapısı, doğal güzellikleri, Van Gölü ile ayrı bir güzelliği var. Van’ın bende çok ayrı bir yeri var. Vanlı hemşehrilerimizi çok seviyoruz. Van’da bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Bugün Van’daki birliklerimizi ziyarete ve denetlemeye geldik. Van’da özlemimizi gidermek için çarşıda sokakları dolaşacağız” dedi.

Vali Zorluoğlu ise, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’i Van’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin Paşamızı ve değerli heyetine Van’ımıza hoş geldiniz diyoruz. Değerli genel komutanımla Van’da kısa bir dönem çalışma imkanı bulduk. Çok başarılı operasyonlara imza atıldı. Van, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin Paşamızın gönlünde ayrı bir yere sahip” diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Van’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret eden Jandarma Genel Komutanı Çetin ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Sık sık vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Çetin, daha sonra Van Kahvaltıcılar Sokağı’na geçti. Burada Van’ın en eski kahvehanesinde vatandaşlarla çay içen Çetin, Van’ın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu ifade etti.

Çetin ile çay eşliğinde sohbet eden vatandaşlar ise, Zeytin Dalı Harekatına destek verdiklerini belirttiler. Çetin, esnaf ziyaretinin ardından İl Jandarma Komutanlığına geçti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.