27 Ocak 2018 Cumartesi 12:02
“Ulusal Zirve 2018- Ankara” kapanışı Ankara’da yapıldı

Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan T.C. AB Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü Proje Destek Ofis Koordinatörlüğü‘nün yürüttüğü “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları” adlı projenin “Ulusal Zirve 2018-Ankara” kapanış oturumu Ankara’da gerçekleştirildi.

Projenin açılış konuşmasını yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal projenin temel amacının gençler olduğunu belirterek, “Avrupa Birliği dünyanın geleceği kapsamında gençlerin sadece geleceğimiz ifadesinde kalmayıp geleceğimiz için sizlerin hem özgüvenini oluşturmak hem de sizin kendinizi fark etmenizi sağlanması gerektiğini, bu amaçla hazırlanmış olan bu proje bu gün itibari ile sonuçlandı. İnşallah bu projenin çıktıları ile beraber ülkemizin 7 bölgesinde siz sevgili gençlerin fikirleri ile beraber oluşan düşünceler artık kalıcı ve yazılı bir belge haline gelecek. Artık dünyada ben şu devletim sadece kendi ülkemde yetişmiş insanları istihdam ederim diye bir olay yok. Eğer siz kendinizi iyi bir şekilde yetiştirirseniz dünyanın her yerinde kendinize iş bulursunuz. Projenin de adına bakarsanız yerelden ulusala gençlik politikaları. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak da biz şunu söylüyoruz. Artık geleceğimiz gençler değil, bu değişti şimdi bu günümüzde gençler yarınımızda gençler geleceğimizde de gençler diyoruz. Bizim sizden istediğimiz şu, daha donanımlı hale gelin ülkemizin dışında Avrupa’da Amerika’da Ortadoğu’nun her hangi bir ülkesinde oralarda insanlık âlemine hizmet edecek oralarda insanlık âlemine bilimsel sosyal ve kültürel açıdan hizmet edecek fikirler geliştirin istiyoruz biz. Bununla ilgili her türlü desteği hükümetimiz veriyor. Yeter ki sizler kendinizi keşfedin. Biz sizlere her zaman katkı vermeye destek vermeye hazırız. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Birlikte ülkemizi daha ileriye taşıyacağız. Bu projenin başlatılıp, başarıyla bugüne kadar sürdürülmesinde emeği geçen Abdullah beye Yakup beye ve proje ekibine teşekkür ediyorum. Bu projede ve bütün projelerimize verdikleri destekten dolayı Ulusal Ajans Başkanımız Mesut beye ayrıca teşekkür ediyorum. Yine Avrupa Birliği Bakanımızın şahsında bütün Ulusal Ajans çalışanlarına ve bu çalışmada hem Van YYÜ’den hem de diğer üniversitelerden gelerek destek sunan akademisyen ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

T.C. AB Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu ise, Erasmus plus hakkında bilgiler vererek projenin gençlere yönelik bir program olduğunu belirtti. Bu projenin sonunda alınacak çıktıların diğer gençlere örnek olacağını belirten Kamiloğlu, “Erasmus plus 2020’ye kadar devam edecek. Benim sizlerden beklentim şu ki, şimdi ve önümüzdeki dönemde bu tür projeleri daha fazla hazırlayın daha fazla projenin içinde olun ki, hem kendi geleceğiniz hem de ülkenin geleceği ile ilgili söz sahibi olun. Erasmus plus ile politika reformu için destek, yenilikçi politika girişimleri KA3 altında yürüttüğümüz ve gençlik her alanda karar alma sürecine katılımını destekleyen projeler var. Bu proje de bunlardan birisi. Bu tür projeler tüzel kişiliği olmayanları kapsamamasına rağmen, bunun sadece bir istisnası var gençlik altındaki gruplardır. Dört genç bir araya geldiğinde bir grup oluşturduğunda tüzel kişilik olmamasına rağmen proje başvuru hakkına sahip. Bu bakımdan programın gençlere verdiği önem ortaya koymaktadır. Bu projeyi yürütüp sonuçlandıran Van Yüzüncü yıl Üniversitesini tebrik ediyorum. Ben başta sayın Rektörümüz nezdin de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Van YYÜ Proje Destek Ofisi Koordinatörü ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Oğrak ise, “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları Projesi” Ulusal Zirve2018’in programını sonuçlandırarak bu seviye getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Üniversite olarak gençlere yönelik yürüttüğümüz bu projede yedi bölgede ve yedi ilde toplantılar düzenlenerek, elde edilen veriler ulusal zirve kapsamında politika belgesi ve haline getirilerek kurumlar, üniversiteler ve STK’lar ile paylaşılarak gençlik politikalarının oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Proje ofisi olarak hem toplumsal konular da hem de gençlere yönelik projeler yürütmenin çabası içindeyiz. Bu vesile ile projemizin amacına ulaşmasını diliyorum. Projemize katkıda bulanan rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal’a, Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu’na, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Kazankaya’ya, dekanlarımıza, hem üniversitemizden katılan hem de diğer üniversitelerden çalışmalarıyla katkı da bulanan akademisyen arkadaşlarıma, proje ekibine ve bu projenin öznesini oluşturan sevgili gençlerimize teşekkür ederim” dedi.

Ankara’da gerçekleştirilen “Ulusal Zirve 2018 Ankara” programına, Van YYÜ dekanları, öğretim üyeleri ve diğer üniversitelerden katılan akademisyenler ile proje dâhilinde olan gençler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.